TİM ve TOBB ülkemizin yurtdışı algısı için harekete geçti.

Yurtdışındaki karalama kampanyalarına cevabı Türkiye'de yatırım yapan firmalar veriyor.

TİM ve TOBB ülkemizin yurtdışı algısı için harekete geçti.
TİM ve TOBB ülkemizin yurtdışı algısı için harekete geçti.
 
Yurtdışındaki karalama kampanyalarına cevabı Türkiye'de yatırım yapan firmalar veriyor.  Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi öncülük etti, TİM ve TOBB ülkemizin yurtdışı algısı için harekete geçti.

Ülkemize inanan, güvenen küresel şirketler, kendi Türkiye hikayelerini kendi vatandaşlarına anlatıyor. Kampanyanın 7 ülkede 500 milyon doğrudan erişime ulaşması hedefleniyor.

Dünya, Türkiye’nin potansiyelini bu kez yabancı dostlarımızdan dinleyecek…
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin öncülüğünde, TİM koordinasyonu ve TOBB iş birliğiyle yurtdışında yürütülecek Türkiye İmaj Kampanyası, Çırağan Sarayı’nda yapılan lansman etkinliğiyle tanıtıldı. Etkinliğe T.C. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, TOBB Başkan Vekili Halim Mete, sivil toplum ve iş dünyasının temsilcileri ile küresel çapta faaliyet gösteren firmaların en üst düzey yöneticileri katıldı.

Kampanya sayesinde son dönemde yurtdışında Türkiye aleyhine yürütülen negatif algı oluşturulma çabasına da kuvvetli bir yanıt verilecek. Ekonomi Bakanlığı öncülüğünde başlatılan kampanya ile 2016’da yaşanan menfur darbe girişimi ve terör saldırıları sonrasında Türkiye’nin istikrarlı ekonomisinin potansiyeline duyulan inancın güçlendirilmesi hedefleniyor.

Türkiye’nin uluslararası konumu ve itibarının zedelenmesine mâni olma amacını güden kampanya; Amerika, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere, Türkiye’nin ihracatında yüzde 40’a yakın paya sahip yedi ülkeyi kapsayacak. Çalışmaların tamamı, Türkiye’den yönetilecek. Kampanya kapsamında ilk etapta Türkiye’de varlık gösteren yabancı kurum ve kuruluşların üst düzey yöneticileri ile hazırlanan videolar, yedi ülkede gösterime girecek. Bugünden itibaren iki gün boyunca, önce Türkiye televizyonlarında tanıtıcı filmler gösterimde olacak.

16 uluslararası markanın üst yöneticilerinin Türkiye’ye dair duydukları güveni ve inancı kendi ağızlarından aktardıkları videolar, ‘Yabancı dostların gözünden, kalbinden ve dilinden Türkiye’ temasını işliyor. Yurtdışında, özellikle Türkiye’nin ihracatından yüksek pay alan ülkelerde yürütülecek kampanyanın diğer ülke kampanyalarından en büyük farkı; Türkiye’nin gerçeklerinin Türkiyeli iş adamlarının ağzından değil, Türkiye’de faaliyet gösteren, ülkemizin taşıdığı potansiyele inanan ve işlerine yatırım yapmaya devam eden yabancı kurum ve kuruluşların yöneticilerinin ağzından anlatılması olacak.

Projenin detaylarını açıklayan ve ülkemizin yurtdışındaki algısına vereceği katkılara değinen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Türkiye’de bizim yaşadıklarımızı yaşayan, yabancı dostlarımızın aslında hiç de yabancı olmadığını, Onları ‘yol arkadaşı’ olarak nitelememiz gerektiğini ifade eti ve şu yorumda bulundu: “Son dönemde tercihini Batı ile entegrasyondan yana koymuş bir Türkiye olarak kimseye yaşadıklarımızı hissettiremediğimiz zamanlar yaşadık ve gördük ki dostlarımız yaşadıklarımızı anlamakta zorluk çektiler. Dost ülkelerdeki yayın kuruluşları ağıza alınmayacak ifadeler kullanıyorlar. Fakat ne kadar zor olsa da Türkiye’de yaşadıklarımızın iç yüzünün, en doğru şekilde dışarıya anlatması gerekiyor. Fakat bizim bizi anlatmamız zor. Bizi bizimle beraber olan dostlarımızın anlatması lazım. Bu sebeple; gelin kendi hikayenizi bizimle paylaşın, dedik. Kampanyamız ilk etapta 7 ülkede başlayacak. Ardından daha da büyüyecek.”

Nifak ya da fesat geçişlerine de hazır olmamız gerektiğini ifade eden Bakan Zeybekçi; “Meydana gelen boşluktan terör örgütleri nemalanıyor. Bizler terör örgütlerinin kazanmasına müsaade etmeyeceğiz. Dünyanın her yerinden dostlarımızı yanımıza toplayacağız ve tuzağa düşmeyelim diyeceğiz. Bizler bıkmadan usanmadan kendimizi, gerçeklerimizi anlatmaya devam edeceğiz. Çalışmalarımız bunlarla sınırlı kalmayacak. Ekonomi Bakanı olarak dünyada önde gelen aktörlere yatırım teşvik sistemimizi bizzat anlatacağım, Türkiye’nin avantajlarını aktaracağız. Bu, Türkiye olarak kendi devlerimizi yaratma projesidir” dedi.

Toplantıda konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, bu çalışmaya Cumhurbaşkanımızın vizyonu, Ekonomi Bakanımızın liderliği ile çıktıklarını belirterek; “Bugün biz kendimizi anlatmayacağız. Bizi bilen, bize inanan, bu ülkeye güvenen dostlarımız bizi anlatacaklar. Ülkemiz üzerinde oynanan algı oyununu, ülkemizi karalama çabalarını boşa çıkaracağız” dedi.

2016 yılında ülkemizde ve çevre ülkelerde birçok olumsuz hadise yaşandığına değinen TİM Başkanı; “Emin olun bu olayların onda biri başka bir ülkede yaşansaydı, o ülkenin ekonomisi altüst olurdu. Ancak milletimizin birlik ve beraberliği ile güçlü ekonomik yapımız sayesinde bütün bu yaşananları atlatmasını bildik” dedi. Türkiye’nin bir yatırım cazibe merkezi olduğunu, küresel ekonominin can damarı olan sektörlerin en büyük oyuncularının ülkemizde yatırımı olduğuna değinen Büyükekşi “Onlar, hepsi birbirinden başarılı uluslararası kuruluşların başındaki dostlarımız. Ve bu iş ve kader ortaklarımızın birer Türkiye hikayesi var. Ülkemizde ayrı ayrı tecrübeleri var. Onlar size kendi hikayelerini ve tecrübelerini anlatıyorlar” dedi.

Son olarak TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete ise; “Ülkemiz sadece terör olaylarıyla anılan bir ülke haline getirilmeye çalışıldı; fakat birlik ve dirliğimiz bozulmadı. Geçtiğimiz sene yaşadığımız terör olayları ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ulusal ve uluslararası muhataplarımızla istişarelerde bulunduk, onlarca etkinlik düzenledik ve kendimizi anlatmaya çalıştık. Ekonomi Bakanımız öncülüğünde yapılan bu kampanya hepimiz için çok kıymetlidir. Sizin ne kadar güçlü olduğunuz kadar, nasıl algılandığınız da çok önemlidir. Türkiye’ye güven olmaz diyenlere inat algı kampanyasına başlıyoruz, Türkiye’ye güveniyoruz, ekonomimize güveniyoruz, mesajlarını veriyoruz. Bunu Türkiye’ye yatırım yapan iş dünyasının liderleri olarak söylüyoruz. Katkısı geçen tüm şirketlere, Ekonomi Bakanlığımıza ve TİM’e teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kampanyanın 7 ülkede 500 milyon doğrudan erişime ulaşması hedefleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109