Tarık Bitlis: 'Babamın ölümünde MİT çuvalladı'

Tarık Bitlis, Babamın ölümünde MİT çuvalladı MİT, babamı Ergenekon’un ikinci sırasına koydu. Şayet babam Ergenekon’da yer alsaydı, uçağı düşmezdi!

 Tarık Bitlis: 'Babamın ölümünde MİT çuvalladı'

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis’in şaibeli ölümünün 19’uncu yılında oğlu Tarık Bitlis VATAN’a konuştu:

 Babamın ölümünde MİT çuvalladı

Babamın ölümünde MİT çuvalladı MİT, babamı Ergenekon’un ikinci sırasına koydu. Şayet babam Ergenekon’da yer alsaydı, uçağı düşmezdi!

Mert İNAN imzalı VATAN Gazetesinin haberi; Bundan 19 yıl önce, 17 Şubat 1993’te Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis şüpheli bir kaza sonucu yaşamını yitirdi. Bitlis’i Ankara’dan Diyarbakır’a taşımak için havalanan Beechcraft B200 King Air tipi askeri uçak kalkıştan kısa bir süre sonra yere çakıldı. Bilirkişi raporunda kazanınbuzlanmadan kaynaklandığı yazıldı. Fakat ölümündeki sır perdesi hala tam olarak aralanamadı. Ancak Eşref Bitlis’in oğlu Tarık Bitlis, olayın peşini bırakmadı. Şimdi Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından açılan dosyaya müdahil olmaya hazırlanıyor. İşte 56 yaşında Tarık Bitlis’in dilinden babası:

ÇEKİÇ GÜCÜ DEŞİFRE ETTİ

“Eşref Bitlis, Çekiç Güç tarafından PKK’ya yardım yapıldığını tespit etmişti. Bu durumu üst makamlara da bildirdi. Aynı dönem Amerikan savaş uçakları babamı taşıyan helikopteri taciz ettiler. Sonrasında ise uçağı şüpheli bir şekilde düşünce şehit oldu.”

KÜRT OLDUĞUNU SAKLAMADI

“Kürt kökenli bir aileyiz. Dedem Bitlis’te Ermeniler tarafından katledilmiş. Bizim evde Kürtçe konuşulmazdı. Babam, Kürtçe bilmiyordu. Ama hiçbir zaman da kökenini saklamadı.”

SORUŞTURMAKTAN KORKTULAR

“Fikri Sağlar, uçak düştükten sonra olay yerine ilk gelen kişinin binbaşı Cem Ersever olduğunu söyledi. Ancak Faili Meçhul Cinayetler Komisyonu babamın ölümünü gazetelerden incelemeyi tercih etti. Bana göre herkes bu soruşturmadan korktu.”

ERDOĞAN’A KADAR HERKES ÜSTÜNÜ ÖRTTÜ

“Başbakan Erdoğan, ‘Bu konular soruşturulsun’ dediği güne kadar Bitlis’in olayıyla ilgili sorumlu kişi ve kurumların hepsi söylentilerin üstüne yattı. Geçmişle hesaplaşma cesaret ister. MİT, oruşturma hakkında bugüne kadar kamuoyuna hiçbir bilgi sunmadı. Aynı MİT babamı Ergenekon’un ikinci sırasına koydu. Şayet babam MİT’in iddia ettiği gibi Ergenekon’da yer aldıysa uçağın düşmemesi gerekirdi. MİT’in elinde Bitlis olayıyla ilgili hiç mi belge yok. MİT babamın olayında çuvalladı.”

            Kaynak: Vatan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER