NAİM SÜLEYMANOĞLU EBEDİYETE UĞURLANDI

Naim Süleymanoğlu Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından sevenlerinin omuzlarında ebediyete uğurlandı.

NAİM SÜLEYMANOĞLU EBEDİYETE UĞURLANDI
 NAİM SÜLEYMANOĞLU EBEDİYETE UĞURLANDI

Türk spor tarihine adını altın harflerle yazdıran milli sporcumuz Naim Süleymanoğlu Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından sevenlerinin omuzlarında ebediyete uğurlandı.

Türk sporuna adını altın harflerle yazdıran ve Halter sporunun bilinip sevilmesinde büyük emeği olan milli sporcumuz Naim Süleymanoğlu (50), 28 Eylül’den bu yana tedavi gördüğü hastanede dün hayata gözlerini yumdu.

6 Ekim’de karaciğer nakli olan Süleymanoğlu, beyindeki kanama nedeniyle de 11 Kasım’da acil ameliyata alınmıştı. Tüm müdahalelere rağmen hayata tutunamayan milli sporcumuz Cuma günü vefat ettmişti.

Bugün de Süleymanoğlu için Fatih Camii’nde cenaze namazı düzenlendi. Yğun katılımın yaşandığı cenaze namazına Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da katıldı.

Türk Bayrağına sarılı tabutun üzerine altın madalya kazandığı bir müsabaka sonrası çekilmiş fotoğrafının konulduğu ve fotoğrafın üzerinde “Kalbimizdesin” yazıldığı cenaze törenine Başbakan Yıldırım ve Başkan Uysal’ın yanı sıra, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul Valisi Vasip Şahin ile birlikte çok sayıda sporcu ve vatandaş katıldı.

Cenaze namazı öncesi basın mensuplarına açıklama yapan Başbakan Yıldırım, “Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Naim Süleymanoğlu bugüne kadar hiçbir sporcunun kıramayacağı rekorları kırmış, bir efsane, kahraman sporcumuzdur" diye konuştu.Yunan Halterci Leonidis de Cenazeye Katıldı

Milli sporcumuz Naim Süleymanoğlu'nun en önemli rakibi olan Yunan halterci Leonidis de rakibini son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Süleymanoğlu’nun tabutunun başında bekleyen Leonidis Türk Bayrağına sarılı tabutu öperek herkesi duygulandırdı.

Başbakan Yıldırım ve Başkan Uysal’ın da omuz verdiği Süleymanoğlu’nun tabutu tekbirlerle cenaze aracına taşınarak Edirnekapı Mezarlığı’nda götürülmek üzere cenaze aracına bindirildi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109