Mert'in Katilinin Kimliği Belli Oldu

Kars Valisi Eyüp Tepe, 9 yaşındaki Mert Aydın'ın katilinin, 23 yaşındaki A.B. olduğunu açıkladı.

Mert'in Katilinin Kimliği Belli Oldu
Mert'in Katilinin Kimliği Belli Oldu

Kars Valisi Eyüp Tepe, 9 yaşındaki Mert Aydın'ın katilinin, 23 yaşındaki A.B. olduğunu açıkladı.

 Kars Valisi Eyüp Tepe, düzenlediği basın toplantısında sözlerine, "Mert'in anne ve babasına, Kars halkına tekrar başsağlığı dilerim" diye başladı. İlkokul öğrencisi 9 yaşındaki Mert Aydın'ın katilinin Kars nüfusuna kayıtlı, kız kaçırma ve hırsızlıktan sabıkalı 23 yaşındaki A. B. olduğunu açıkladı.

İL DIŞINA GÖNDERİLDİ

Vali, A.B'nin akşam 20.00 sularında yakaladığını söyledi. Tepe, "Bir süreç var. Sorgu süreci, adli süreç, tutuklama ve sevk süreci var. Gece 03.00’e kadar sürdü. Faili hassasiyet nedeniyle il dışına (Erzurum'a) gönderdik." dedi.

25-30 SAAT KAMERA İNCELEMESİ YAPILDI

Eyüp Tepe şunları söyledi: "Başlangıç itibariyle elimizde çok güçlü veriler yoktu. Az veriye rağmen ilimizdeki 25 MOBESE kamerası ve 20 işyeri kamerası teker teker 25-30 saat her birine zaman harcanarak incelendikten sonra neticeye ulaşıldı."

FAİL, ÇOCUĞUN BABASINI TANIYOR

Emniyet Müdürü Ercan Çakmak'ın verdiği bilgiye göre; telefon ve otomobil satışı nedeniyle babası Yolcu Aydın'la ticari ilişkisi olan bir kişi olan A. B., Mert'le de işyerinde tanıştı.  Aralarında alışveriş de var. Akrabalıkları yok.

EMNİYET MÜDÜRÜ: OLAY 2 SAAT 40 DAKİKADA BİTİYOR

Kars Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, 9 yaşındaki Mert Aydın'ın katil zanlısının yakalanmasına ilişkin, "Digor pazarında karşılaşıyorlar. Mert, evine bırakılmasını istiyor. Çocuğu aldıktan sonra olayın olduğu yere götürüyor. 6 Nisan Pazar günü A.B., saat 14.10 ila 16.30 sıralarında cinayeti işledi. 2 saat 40 dakikada olay bitiyor. Zanlı sonra Erzurum'a kaçıyor. Kentte bulunan 25 mobese ve 20 güvenlik kamerası tek tek incelenerek sonuca ulaşıldı. Dün saat 20.00 sıralarında oto alım satımı yapan A. B. yakalandı ve saat 03.00'de tutuklandı." dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2014, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109