Mehmet Akif Ersoy’un Vefatının 78. Yılında Anılıyor

İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy, ölüm yıldönümünden bir gün önce çocukluğunun geçtiği Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'nde düzenlenen törenle anıldı.

Mehmet Akif Ersoy’un Vefatının 78. Yılında Anılıyor
Mehmet Akif Ersoy’un Vefatının 78. Yılında Anılıyor

İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Vefatının 78. Yılında Anılıyor

İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy, ölüm yıldönümünden bir gün önce çocukluğunun geçtiği Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'nde düzenlenen törenle anıldı.

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 78'inci yılı dolayısıyla Bayramiç İlçesi'nde anma etkinliği yapıldı. Bayramiç Belediyesi tarafından düzenlenen anma etkinliği kapsamında, ünlü şairin babası Mehmet Tahir Efendi'nin imamlık yaptığı Taşköprü Camii'nde (Karşıyaka Cami) mevlit okutuldu. Ayrıca Taşköprü üzerinde pilav hayrı ile Ersoy'u anlatan kitapçıklar dağıtıldı.

AK Partili Bayramiç Belediye Başkanı Saadetin Arslan, "Hemşerimiz ve vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'u ölümünün 78'inci yılında anıyoruz. Yaşadığı evin restore ihalesi mart ayında yapılacak. Önümüzdeki yıl Mehmet Akif Ersoy'u daha güzel etkinliklerle anacağız. Çocuklarımıza ve gençlere örnek bir insan olan vatan şairini daha iyi tanıtacağız" dedi.

Mehmet Akif Ersoy Kimdir

“Çanakkale Destanı”, “Bülbül”, “Safahat” gibi önemli eserlere imza atan veteriner hekim, öğretmen, vaiz, hafız, Kur'an mütercimi ve siyasetçi Mehmet Akif Ersoy 20 Aralık 1873 yılında İstanbul’da doğdu. Kurtuluş Savaşı döneminde Ankara’ya gelerek Milli Mücadeleye katılan ve milletvekili olarak 1. TBMM'de yer alan İstiklal Marşımızın yazarı olan ünlü şair, ödül olarak verilen 500 lirayı kabul etmeyerek Hilal-i Ahmer bünyesinde, kadın ve çocuklara iş öğreten ve cepheye elbise diken Dar’ül Mesai vakfına bağışladı.

“İstiklal Şairi" ve "Milli Şair" unvanları ile de anılan Mehmet Akif, 27 Aralık 1936 yılında 63 yaşında hayata gözlerini yumdu.

İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Vefatının 78. Yılı “Çanakkale Destanı”, “Bülbül”, “Safahat” gibi önemli eserlere imza atan veteriner hekim, öğretmen, vaiz, hafız, Kur'an mütercimi ve siyasetçi Mehmet Akif Ersoy 20 Aralık 1873 yılında İstanbul’da doğdu. Kurtuluş Savaşı döneminde Ankara’ya gelerek Milli Mücadeleye katılan ve milletvekili olarak 1. TBMM'de yer alan İstiklal Marşımızın yazarı olan ünlü şair, ödül olarak verilen 500 lirayı kabul etmeyerek Hilal-i Ahmer bünyesinde, kadın ve çocuklara iş öğreten ve cepheye elbise diken Dar’ül Mesai vakfına bağışladı. “İstiklal Şairi" ve "Milli Şair" unvanları ile de anılan Mehmet Akif, 27 Aralık 1936 yılında 63 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2014, 18:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER