‘Gençlik Muhalefeti’inden Kaz Dağları’nda HES Direnişi

Kaz Dağları’ndaki Zeytinli Köyü’nde ‘Gençlik ve Doğa Kampı’ kuran ‘Gençlik Muhalefeti’ dereler, ormanlar ve dağlara sahip çıkarak Kaz Dağları'nda HES yapımına karşı çıkıyor.

‘Gençlik Muhalefeti’inden Kaz Dağları’nda HES Direnişi
 ‘Gençlik Muhalefeti’inden Kaz Dağları’nda HES Direnişi

  Recep Kenan/itvhaber.com

Kaz Dağları’ndaki Zeytinli Köyü’nde ‘Gençlik ve Doğa Kampı’ kuran ‘Gençlik Muhalefeti’ dereler, ormanlar ve dağlara sahip çıkarak Kaz Dağları'nda HES yapımına karşı çıkıyor.

Balıkesir’e bağlı Edremit - Zeytinli’de “Gençlik ve Doğa Kampı”’nda bir araya gelen “Gençlik Muhalefeti” dereler, ormanlar ve dağlara sahip çıkarak HES yapımına karşı çıktıları bir dizi etkinlik düzenlediler.

12 Temmuz Cumartesi günü Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED) Edremit Şubesi tarafından düzenlenen ve Edremit Belediyesi’nin de desteklediği Kaz Dağları’nda, Madra Dağları’nda HES ve baraj yapımına karşı çıkmak amacı ile yürüyüş yaparak geldikleri Akçay Cumhuriyet Meydanı'nda miting yapan “Gençlik Muhalefeti”, “Geziye otel yaptırmadık, Kaz Dağları’na da HES yaptırmayacağız”, “Kaz ve Madra dağlarını, ormanlarımızı, derelerimizi vermeyeceğiz” sloganları attılar.



Akçay’da “Doğa İçin Direniş Konseri”

Akçay Cumhuriyet Meydanı’nda "İsyan, Devrim, Özgürlük" sloganları arasında yapılan miting sonrası Erkan Oğur - İsmail Hakkı Demircioğlu ile Grup Haziran, Grup Heyula ve Grup Marsis’in katıldığı “Doğa için Direniş Konseri” gerçekleştirildi.

“Gençlik Muhalefeti”nin “Gençlik ve Doğa Kampı”nda Paneller

Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED), Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK), Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO), Derelerin Kardeşliği Plartformu (DEKAP), ve İztuzu Kurtarma Platformu’ndan katılımcıların olduğu “Ekoloji Hareketi ve Örgütlenmesi” konulu panel gerçekleştirildi.

Panelde “Kadınlara Tacizler Konuşuldu”

Kadınlara tacizlerin de konuşulduğu Gençlik Kampı'nda üniversitelerde ve mahallelerde taciz olaylarına karşı neler yapabileceğini tartışıldı.

Melda Yaman Öztürk’ün katılımıyla “Toplumsal Cinsiyet ve Ataerkil Kapitalist Toplum ” adlı panelde kadın emeğinin tarihsel süreci değerlendirildi. Kadın emeğinin sömürüsü ve kadın işçilerin direniş sürecinin de konuşulduğu daha sonra soru-cevap şeklinde ilerleyen panelde kadın emeği ve LGBTİ bireylerinin toplumda karşılaştığı sorunlar dile getirildi.

“Birleşik Muhalefet Hareketi” Konulu Panel

Oğuzhan Müftüoğlu’nun konuşmacı olarak katılımıyla “Birleşik Muhalefet Hareketi” panelinde Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel olarak etkili muhalefet üzerine görüşler ve değerlendirmeler dile getirildi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendiren Oğuzhan Müftüoğlu, muhalefetin işbirliği yapma gerekliliğine dikkat çektiği panelin son bölümünde katılımcıların sorularını cevapladı.

Ali İsmail Korkmaz Etkinliklerle Anıldı

Çeşitli atölye çalışmalarının da yapıldığı Zeytinli’deki Doğa ve Gençlik Kampı’nda, ölüm yıldönümü olan 10 Temmuz’da Ali İsmail Korkmaz için kamp alanında ve Altınkum Plajı’nda anma etkinlileri gerçekleştirildi.



Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2014, 15:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER