Gazi ve Ümraniye olaylarında 16 yıl önce hayatını kaybedenler Ataşehir’de düzenlenen bir yürüyüşle anıldı

Gazi ve Ümraniye olaylarında 16 yıl önce hayatını kaybedenler Ataşehir’de düzenlenen bir yürüyüşle anıldı

Gazi ve Ümraniye olaylarında 16 yıl önce hayatını kaybedenler Ataşehir’de düzenlenen bir yürüyüşle anıldı
Ataşehir’de, “1 Mayıs Mahallesi 15 Mart Platformu” üyesi bir grup,  Gazi ve Ümraniye olaylarında hayatını kaybedenleri  anmak için yürüyüş düzenledi. Grup, yürüyüşün ardından 5 kişinin hayatını kaybettiği yere karanfil bırakarak basın açıklaması yaptı. Göstericiler yürüyüş sırasında polis olduğunu düşündükleri 2 kameramana saldırdı. Kameramanlar kaçarak grubun elinden kurtuldu.


Gazi ve Ümraniye olaylarında 16 yıl önce hayatını kaybedenler Ataşehir’de düzenlenen bir yürüyüşle anıldı.

Mustafa Kemal Mahallesi 3001 Caddesi üzerinde saat 15.00’de toplanan “1 Mayıs Mahallesi 15 Mart Platformu” ve BDP üyesi yaklaşık 500 kişilik grup ellerinde 15 Mart 1995’te hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının bulunduğu pankartlar ve dövizler taşıyarak yürüyüşe geçti.


Grup yürüyüş sırasında, “Devrim şehitleri ölümsüzdür. Bedel ödedik, bedel ödeteceğiz” şeklinde sloganlar attı. Yürüyüş sırasında caddede esnafların kepenk kapattıkları görüldü. Yürüyüş sırasında göstericiler, polis olduğunu düşündükleri 2 kameramanı darp etti. Kameramanlar kaçarak yakındaki polisin yanına gitti. Olaylar sırasında 5 kişinin hayatını kaybettiği yere kadar yürüyen grup, buraya ölenlerin resimlerini ve karanfil bıraktı.  Grup adına yapılan basın açıklamasını hayatını kaybedenlerden Genco Demir’in kızı Berrak Demir yaptı.


12 Mart 1995 yılında Gazi Mahallesi’nde bir katliam yaşandığını belirten Berrak Demir, “1 Mayıs halkı da Gazi’deki katliama sessiz kalmadı. Halk öfkesini kepenk ve kontak kapatma ile yürüyüşlerle gösterdi. sokağa çıkan halk, polis ve jandarmanın engellemelerine rağmen E-5 karayoluna kadar yürüdü. Kitleye saldıran devlet güçleri, mahallemiz emekçilerinden olan Genco Demir, Hakan Çubuk, İsmihan Yüksel, İsmail Baltacı ve Hasan Puyan’ı katletti. Biz buradan açıkça beyan ediyoruzki, katliamlar, kıyımlar, baskı ve asimilasyon politikaları ile halkımızın direnişi kırılmadı, kırılmayacaktır” dedi.


Polis çevrede geniş güvenlik önlemleri alarak göstericileri uzaktan izledi. Grup basın açıklamasının ardından dağıldı. Ancak bir grup gösterici 3001 Caddesi üzerindeki BİM mağazasında Molotof kokteyli attı. Yangın, çevredeki esnaf tarafından söndürüldü.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER