Çolak, polis zoruyla mahkemeye getirilecek Tanju Çolak,

Çolak, polis zoruyla mahkemeye getirilecek Tanju Çolak,

Çolak, polis zoruyla mahkemeye getirilecek Tanju Çolak,
Çolak, polis zoruyla mahkemeye getirilecek Tanju Çolak, 71 sanığın yargılandığı davada, bugüne kadar duruşmalara katılmadı.
Futbolda şike iddialarına ilişkin 71 sanığın yargılandığı davada, bugüne kadar duruşmalara katılmayan eski futbolcu Tanju Çolak'ın bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar verildi. Mahkemede, eski futbolcu Fatih Akyel'in mal varlığı üzerine konulan tedbir kaldırılırken, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı (TFF) ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'nın müdahil olma istemi kabul edildi. Bochum Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada, Türkiye'deki liglerde oynayan çok sayıda futbolcu ve çeşitli kulüplerin yöneticileriyle bağlantı kurduğu öne sürülen Erkan Ergün de duruşmaya katılarak ilk kez ifade verdi. Ergün savunmasında, otomobil almak için eski futbolcu Fatih Akyel'den 50 bin lira borç aldığını, daha sonra bu parayı Akyel'in hesabına yatırdığını söyledi.

Beyoğlu 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan 10 sanık ile avukatları katıldı. Eski futbolcular Tanju Çolak ve Fatih Akyel'in de aralarında bulunduğu 61 tutuksuz sanık ise duruşmaya gelmedi. 71 tutuksuz sanığın yargılandığı davada, Bochum Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada Nurettin Günay'ın Türkiye'deki bağlantısı olduğu iddia edilen Erkan Ergün ilk kez ifade verdi.

İddianameye yansıyan Fatih Akyel ile olan borç para ilişkisini açıklayan Erkan Ergün, Akyel'den aldığı 50 bin liranın, iddia edildiği gibi manipüle edildiği belirtilen maçlarla bir ilgisinin olmadığını savundu. Ergün, "Fatih Akyel'i 5 yıldır tanırım. Benim sevdiğim bir ağabeydir. Kendisiyle yakın dostluğumuz nedeniyle borç para alıp vermemiz söz konusudur. Tahminen 3 yıl önce araba alacaktım. Bu nedenle Fatih Akyel'den 50 bin lira borç para istedim" dedi. Akyel'in 50 bin lira borç verdiğini ve araba almasına da yardımcı olduğunu anlatan Ergün, "Fatih Akyel, parayı Etiler'deki bir oto galeriye elden verdi. Ben de arabayı aldıktan 3 ay sonra bu parayı Akyel'in banka hesabına yatırdım. Bu anlattığım borç para ve araba alım olayı, manipülasyon yapıldığı söylenen maçların tarihlerinden önce mi, hatırlamıyorum" diye konuştu. Ergün, halen işsiz olduğunu da sözlerine ekledi.

İfadesi alınmayan sanıklar Murat Cicim, Ayhan Bal, İmamrıza Ağacık ve Ümit Ozan Kazmaz da savunmalarında suçlamaları reddetti. Avukatların taleplerin ardından ara kararını açıklayan mahkeme, bazı futbolcuların yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca Fatih Akyel'in daha önce mal varlığına konulan tedbiri de kaldırdı. Sanıklar arasında yer alan ve bugüne kadar ifade vermeye gelmeyen eski Milli Futbolcu Tanju Çolak'ın bir dahaki duruşmaya polis zoruyla getirilmesine karar veren mahkeme, 2012 yılına kadar sözleşmesi bulunan futbolcu Dzemal Berberevoç'in halen Denizlispor'da oynayıp oynamadığını, sözleşmesinin feshedilip edilmediğinin öğrenilmesini istedi.

Mahkemede, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı (TFF) ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'nın müdahil olma istemi de kabul edildi. Öte yandan futbolcu Recep Öztürk'ün ise TFF tarafından dava sonuçlanıncaya kadar futbol hayatına yasak konulduğu öğrenildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ
İddianameye yansıyan ifadelere göre Bochum Savcılığı, Nurettin Günay'ın Türkiye'den sürekli Erkan Ergün'le görüştüğünü, Ergün'ün de Türkiye'de birçok ligde oynayan futbolcu ve çeşitli kulüplerin yöneticileriyle bağlantı kurduğu öne sürüyordu. Erkan Ergün'ün özel olarak şike eylemlerini düzenlediğini anlatan Alman makamları, Nurettin Günay'ın talimatıyla Erkan Ergün'ün şike yapılacak kulüp yönetici ve oyuncuları üzerine çalıştığını, şikeye katılacak kişilere ödenecek paraları da Nurettin Günay'ın transfer ettiği paralarla temin ettiği Bochum Savcılığı'nın raporunda açıklanmıştı. Yurt içinde ve yurt dışında rüşvet kuryelerinin bulunduğu belirtilen raporda, bu kişilerin kara para aklama ile sonuçlanacak bir dolandırıcılık olayını gerçekleştirdikleri iddia edilmişti.
habertürk

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER