Binlerce engelliye umut oldu!

Plastik kapak toplama kampanyasına öncülük etti, 1080 engelli tekerlekli sandalyesine kavuştu.

Binlerce engelliye umut oldu!

Türkiye’de plastik kapak toplama girişimini kampanyaya dönüştüren Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Kosovalı Kushtrim Ahmeti, 2 yılda üniversite bünyesinde milyonlarca mavi kapak toplandığını söyledi. “Kampanyanın bu kadar büyüyeceğini hiç tahmin edememiştim” diyen Ahmeti, bu fikrin, engelli bir çocuğun annesi tarafından taşındığını görmesiyle belirdiğini ifade etti. Ahmeti, “İnternette İstanbul Ataşehir Belediyesi’nin, plastik kapak toplayarak, engellilere tekerlekli sandalye dağıttığını gördüm. Bu kampanyayı İzmir’e taşıma fikrimi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nurselen Toygar’la paylaştım. Hocam ve dekanımız harekete geçerek, kampanyayı İzmir’e taşıdık” dedi. Türkiye’deki yaklaşık 4 milyon engelliden 1080’ine tekerlekli sandalye alındığını anlatan Ahmeti, İzmir’de başlattığı kampanyaya, 44 ülkeden Türk katılımcının destek olduğunu da söyledi.

İLK KAPAK ÇÖPTEN

İlk kapağını okuldaki çöp bidonundan aldığını belirten Ahmeti, “Projenin yaygınlaşması için sosyal paylaşım sitelerinden duyurduk. Afişleri ve kutuları okul harçlığımızdan yaptırdık” diye konuştu.

1 SANDALYE 15 BİN KAPAK

Bir tekerlekli sandalye alınması için yaklaşık 15 bin kapak toplanması gerekiyor. İzmir Bornova’daki geri dönüşüm fabrikasına verilen 250 kg ağırlığındaki 15 bin plastik kapak karşılığında 800 lira değerinde tekerlekli sandalye alınıyor.



Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2012, 22:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER