Aç kalınca yiyecek bulmak için dağlara çıkan bir eşek 4 kişinin tecavüzüne uğradı

Aç kalınca yiyecek bulmak için dağlara çıkan bir eşek 4 kişinin tecavüzüne uğradı

Aç kalınca yiyecek bulmak için dağlara çıkan bir eşek 4 kişinin tecavüzüne uğradı
Sözün bittiği yer   Aç kalınca yiyecek bulmak için dağlara çıkan bir eşek 4 kişinin tecavüzüne uğradı
Muğla'nın Milas İlçesi'nde aç kalınca yiyecek bulmak için dağlara çıkan bir eşek 4 kişinin tecavüzüne uğradı. Polis, hayvanseverlerin şikayeti üzerine bir kişiyi tecavüz sırasında suçüstü yakaladı. Polis, eşeğe tecavüz ettiği öne sürülen 3 kişiyi aramaya başladı.


Muğla'nın Milas İlçesi'nde bir ayağının kırılması üzerine sahibi tarafından başıboş bırakılan dişi bir eşek, aç kalınca Milas'ın Sodra Dağı'na çıktı. Bir süre dağlarda yaşayan talihsiz eşek, görgü tanıklarının ifadesine göre yaklaşık 1 aydan bu yana farklı kişilerin tecavüzüne uğradı. Olayı gören vatandaşlar, tecavüz olayını Milaslı hayvanseverlere bildirdi. Dün öğle saatlerinde gelen ihbar üzerine zabıta ekipleriyle birlikte harekete geçen hayvanseverler, Z.A. (32) adlı kişiyi eşeğe tecavüz sırasında suçüstü yakaladı.

Zabıta ekipleri tarafından Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Z.A. olayı itiraf ederek, yalnızca kendisinin değil yaşları 13 ile 15 arasında değişen 3 arkadaşının da eşekle cinsel ilişkiye girdiğini söyledi.

Milas Belediyesi Veterineri Fatih Yalçın, eşeği inceleyerek kötü muamele ve cinsel ilişki bulgularına rastlandığını aktardı.

Milas Hayvanları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği Başkanı Meliha Tekin, olayın bir insanlık suçu olduğunu belirterek, "Bunun ötesi, insanlara tecavüzdür, vahşettir" dedi. Yaklaşık 1 aydan bu yana bu çirkin durumun devam ettiğini öğrendiklerini belirten Tekin, "Ben, şahıs olarak da bu eşeğin haklarının korunması için sonuna kadar yasal haklarımı kullanacağım. Gerekirse manevi tazminat davası açacağım." dedi.

Z.A., polis ekipleri tarafından "Hayasızca davranış" suçundan adliyeye çıkartılıp serbest kalırken, talihsiz eşek Hayvanları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği tarafından koruma altına alındı.

Polis, eşekle cinsel ilişkiye girdiği öne sürülen 3 kişiyi aramaya başladı.
habertürk

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER