Galatasaray, Gençlerbirliği'ni 5-1 mağlup etti.

Süper Lig'de 11. haftanın açılış maçında lider Galatasaray, Gençlerbirliği'ni 5-1 yendi.

Galatasaray, Gençlerbirliği'ni 5-1 mağlup etti.
 Galatasaray, Gençlerbirliği'ni 5-1 mağlup etti.
Süper Lig'de 11. haftanın açılış maçında lider Galatasaray, Gençlerbirliği'ni 5-1 yendi.

7. dakikada Galatasaray öne geçti. Belhanda'nın pasıyla ceza sahası ön çizgisinde topla buluşan Gomis, sağ çaprazdan ceza sahasına giren Mariano'yu gördü. Bu futbolcu, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı sert bir vuruşla ağlara gönderdi: 1-0

9. dakikada Tolga Ciğerci'nin ceza sahası dışından uzak mesafeden çektiği sert şutta, kaleci Hopf'un parmaklarının ucuyla dokunduğu top üstten kornere gitti.

16. dakikada Khalili'nin soldan ortasında ceza sahasında Scekic'in yaptığı kafa vuruşunda, top kaleci Muslera'da kaldı.

21. dakikada Palitsevich'in soldan ortasında kale önünde topu kontrol eden Muric'in dönerek yakın mesafeden yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak kaleci Muslera'nın müdahalesiyle kornere çıktı.

30. dakikada Rodrigues'in sol çaprazdan kullandığı serbest atışta, altıpas önünde Maicon'un kafa vuruşunda meşin yuvarlak üst direğe çarparak auta gitti.

42. dakikada Galatasaray skoru 2-0 yaptı. Sol taraftan kazanılan serbest vuruşu kullanan Belhanda'nın yaptığı ortada, ceza sahasında Maicon kafa vuruşuyla topu filelerle buluşturdu.

44. dakikada hızlı gelişen Galatasaray atağında ara pasıyla ceza sahasında kaleci ile karşı karşıya kalan Rodrigues'in yakın mesafeden vuruşunda, top Hopf'tan döndü.

Galatasaray, maçın ilk yarısını 2-0 önde bitirdi.

İkinci yarı
46. dakikada Galatasaray 3. golü buldu. Eren Derdiyok'un pasıyla sağdan ceza sahasına giren Belhanda, kale sahası önünde uygun durumda bulunan Gomis'i gördü. Gomis bekletmeden yaptığı vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 3-0

48. dakikada Eren Derdiyok'un pasıyla ceza sahası ön çizgisinde topla buluşan Gomis'in gelişine yaptığı vuruşta, kaleci Hopf soluna gelen meşin yuvarlağı çıkartarak gole izin vermedi.

50. dakikada Galatasaray bir gol daha attı. Sağdan ceza sahasına giren Eren Derdiyok, korner çizgisine yakın bölgede topu Palitsevich'ten kurtardıktan sonra altıpas önündeki Tolga Ciğerci'ye pasını verdi. Tolga Ciğerci, meşin yuvarlağı filelere göndererek skoru 4-0 yaptı.

73. dakikada Selçuk İnan'ın sağdan kullandığı serbest vuruşta, ceza sahasında Eren Derdiyok'un yaptığı kafa vuruşunda, kaleci Hopf topu çıkardı.

81. dakikada Galatasaray penaltı kazandı. Ceza sahasında Gomis'in şutunda meşin yuvarlak savunmadan dönerken, hakem Serkan Çınar, Luccas Claro'nun topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı noktasını işaret etti. Penaltı atışını kullanan Gomis, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 5-0

84. dakikada Gençlerbirliği farkı 4'e indirdi. Milinkovic'in sağdan kullandığı kornerde, ceza sahasında iyi yükselen Scekic kafa vuruşuyla topu ağlara yolladı: 5-1

Galatasaray kötü gidişi sonlandırdı
Ligde son oynadığı 2 maçta Fenerbahçe ile 0-0 berabere kalan, ardından Trabzonspor'a 2-1 yenilen ve 5 puan yitiren sarı-kırmızılı ekip, Gençlerbirliği engelini Mariano, Maicon, Gomis (2) ve Tolga Ciğerci'nin golleriyle aşarken, konuk ekibin tek golü ise Scekic'den geldi.

Bu sonuçla puanını 26'ya çıkaran Galatasaray, 12. haftada Medipol Başakşehir'e konuk olacağı müsabaka öncesi moral buldu.

Galatasaray, Gençlerbirliği'ni 5-1 yenerek bu sezonki en farklı galibiyetine ulaştı.

Sezonun ilk haftasında Kayserispor'u 4-1, 3. haftasında ise Demir Grup Sivasspor'u 3-0 yenmeyi başaran sarı-kırmızılı ekip, 5-1 ile Gençlerbirliği önünde daha gollü bir galibiyete ulaşmayı bildi.

Taraftar sayısı 35 bini geçti
Galatasaray-Gençlerbirliği karşılaşmasına sarı-kırmızılı taraftarların ilgisi yüksek olurken, izleyici sayısı 35 bini aştı.

Türk Telekom Stadı'nda son oynanan Fenerbahçe derbisindeki ihlaller gerekçesiyle o maçı tribünden takip eden 16 bin kişinin elektronik biletlerine bloke konulmasına karşın, Gençlerbirliği müsabakasındaki biletli seyirci sayısı 35 bin 201 kişi olarak duyuruldu.

Bloke konulan taraftarların önemli bir kısmının biletlerini devrederek tribünlerin dolmasına katkı verdiği öğrenildi.

Tudor: Güzel bir galibiyet almak çok önemliydi
Galatasaray'da teknik direktör Igor Tudor, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, "Özellikle son 2 maç sonrası böyle güzel bir galibiyet almak çok önemliydi. Güzel şeyler ortaya çıkardık. Genel olarak tüm oyuncularımı bu maçtaki performanstan ötürü tebrik ediyorum." dedi.

Son 3 maçta taktiksel değişiklikler yaptığı hatırlatılan Hırvat teknik adam, "Her zaman aynı sistemle, taktikle oynamaya çalışırsanız bunun artıları ve eksileri olur. Aynı sistemi sürdürürseniz, takım adapte oluyor ve üzerine koymaya çalışıyor. Ancak rakipler de sizi her hafta takip ediyor ve buna göre kendilerini hazırlayabilirler." diye konuştu.

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Cengiz Özyalçın da "Galip gelmek güzel. Böyle bir galibiyet yaşattıkları için futbolcularımıza teşekkür ediyorum. Bu güzel akşamda maçı izleyen taraftarlara hayırlı ve uğurlu olsun." dedi.

Bakkal: İki takım arasında belli bir fark var


Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal da "İki takım arasında belli bir fark var. Bu gözle görülür bir şey." dedi

Atmosfer ve oyuncu kalitesinin skora etki ettiğini belirten tecrübeli teknik adam, "Yediğimiz erken bir gol var. Sonrasında da iyi oynadık. Bizi yıkan, ilk yarının sonlarında yediğimiz gol oldu." ifadelerini kullandı.

Mesut Bakkal, bu maçtan dersler çıkaracaklarını vurgulayarak, "Bazı zamanlarda boyunuzun ölçüsünü görmek, nerede olduğunuzu bilmek önemli. Bu takım, Medipol Başakşehir ve Beşiktaş maçlarını kazandı. Demek ki yapabiliriz. Bunların altından kalkabiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109