Ataşehir'de Önce türküsünü söyledi ardından böbreğini verdi

Memorial Ataşehir Hastanesin'de Kardeşi için yazdığı türküyü çalıp söyleyen ağabey, ardından nakil için ameliyata alındı.

Ataşehir'de Önce türküsünü söyledi ardından böbreğini verdi
Ataşehir'de Önce türküsünü söyledi ardından böbreğini verdi

Memorial Ataşehir Hastanesin'de Kardeşi için yazdığı türküyü çalıp söyleyen ağabey, ardından nakil için ameliyata alındı.

Halk ozanı Zeynel Şenol, kardeşi Veysel Şenol’a böbreğini vermek için geldiği ameliyathaneye bağlamasıyla girdi. Kardeşi için yazdığı türküyü çalıp söyleyen ağabey, ardından nakil için ameliyata alındı.

Tekstil tasarımcısı 42 yaşındaki Veysel Şenol’un, 2012 yılında aniden ayaklarında ve karnında şişlikler meydana gelmeye başladı. Bunu aşırı çalışmaya bağlı yorgunluklara bağlayan Şenol, karnındaki ağrılar dayanılmaz hale gelince doktora gitti. Yapılan tetkiklerde böbreklerinde protein kaçağı tespit edildi. İlaç tedavisine başlansa da kullanılan ilaçlar böbreklerindeki protein kaçağını hiçbir şekilde tam olarak durduramadı. Son kontrolde protein kaçağının artık Şenol’un her iki böbreğini de çalışmaz duruma getirdiği belirlendi ve Şenol hayatta kalmak için diyalize bağlandı. Muayene olduğu Memorial Ataşehir Hastanesi Nefroloji Bölümü’nden Prof. Dr. Murat Tuncer’in son tedavi şansının böbrek nakli olduğunu söylemesinin ardından Şenol, böbrek nakli bekleyen hasta listesine girdi. Ancak Türkiye’de kadavradan bağış yeterli oranda olmadığı için sırada binlerce hasta vardı. Bu durumu öğrenen halk ozanı ve bağlama ustası 47 yaşındaki ağabeyi Zeynel Şenol gönüllü oldu.

Bağlama ricası

Hemen tetkikler yapıldı ve halk ozanı ağabeyin tüm dokuları uyumlu çıktı. Operasyon için hazırlanan ekipten ağabeyin özel bir ricası oldu. Önce kardeşi için yazdığı dizeleri bağlama eşliğinde çalıp söyleyecek ve kardeşi bu ezgilerle ameliyathaneye gidecekti. Doktorlar da bu isteği kabul etti. Bağlama ile uğurladığı kardeşinin ardından o da ameliyathaneye girdi ve Op. Dr. Cihan Karataş ve ekibinin operasyonuyla başarılı bir nakil gerçekleşti. Abisinin böbreği ile hayata tutunan Veysel Şenol, ameliyattan çıktıktan sonra da abisinin çaldığı bağlamayı dinlediğini söyleyerek “Abim bana hiç tereddüt etmeden böbreğini vererek hayata bağladı, beni sazlı sözlü olarak ameliyathaneye uğurladı, ona bir hayat borçluyum” dedi. Zeynel Şenol da, “Diyaliz sonrası yaşadığı sıkıntıları gördüm. Yüzbinlerce hasta hayata tutunmak için organ bekliyor. Herkes organını bağışlasın” diye konuştu.

‘Dünyaya bedelmiş bir gardaş’

Zeynel Şenol, kardeşi Veysel Şenol’a böbreğini vermeden önce şu türküyü çalıp söyledi: ‘Yüz bin hasta organ bekler, doktor uzman tıp gelişmiş, her derde bir çare varmış, bir cana da sen can ver gardaş, dünyaya bedelmiş bir gardaş, Veysel sana feda olsun bu gardaş’... 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER