Turan Dolu; “Emek bizim için kıymetlidir.

Ataşehir Özgürlük Parkında kurulan Kadın Eli Çadırı”nda sergileyen kadın emekçiler, emeklerini pazarlayan sergilerini de sonlandırdılar.

Turan Dolu; “Emek bizim için kıymetlidir.
 Turan Dolu; “Emek bizim için kıymetlidir.

Ataşehir Özgürlük Parkında kurulan Kadın Eli Çadırı”nda sergileyen kadın emekçiler, emeklerini pazarlayan sergilerini de sonlandırdılar.
 
Ataşehir Belediyesi ve Ataşehir Kent Konseyi’nin ortak projesi olan Kadın Girişimi Merkezi’nde ürettikleri el emeği ve göz nuru ürünlerinin pazarlandığı “Kadın Eli Çadırı” etkinliği düzenlenen yeni yıl partisiyle sona erdi.



Etkinlikte konuşan Ataşehir Kent Konseyi Başkanı Turan Dolu; “Emek bizim için kıymetlidir. Dünyayı ve hayatı değiştiren emektir. Bu emeği ortaya koyan sizlere teşekkür ediyorum. Hepinizin yeni yılını kutluyorum” dedi.
Hayatı ve Dünyayı değiştiren emektir diye yola çıkarak ürettikleri ürünleri Ataşehir Özgürlük Parkında kurulan Kadın Eli Çadırı”nda sergileyen kadın emekçiler kendi aralarında düzenledikleri sazlı sözlü, davul zurnalı eğlence ile hem yeni yıla merhaba dediler hemde günlerdir soğuk havaya rağmen emeklerini pazarlayan sergilerini de sonlandırdılar.
 
Yeni yıl pastasını keserek kutlama yapan kadınlar, belki fazla bir para kazanmadık ama burada emek kazandı dostluklar kazanıldı diyerek, kendilerine yardımcı olan Ataşehir Kent Konseyi ve Ataşehir Belediyesine teşekkür ettiler.
 
“GÖNÜLLÜ ÇALIŞIYORUM”
 
Şiddetten dolayı evden çıkamayan, evde ürettikleri ürünleri onlar adına gönüllü olarak kurulan stantta görev yapan Seval Akbaba Gazetemize şu açıklamayı yaptı: “Şiddet mağduru kadınlar adına buradayım. Belli bir amaç için yapılan bu etkinlikte beklenti yüksekti ama hava şartlarının olumsuz etkisi olmasına rağmen gene de memnunuz.  Ataşehir Belediyesi ve Ataşehir Kent Konseyi başkan ve görevlileri her konuda bize çok yardımcı oldular. Burada stant açan tüm arkadaşlarla da dayanışma ve yardımlaşma ruhuyla hareket ettik” dedi.
 
“MAĞDUR KADINLARA YARDIM İÇİN BURADAYI”
 
 Ben gönüllü olarak mağdur kadınlarımız adına buradayım diyen Akbaba; “ Kendi adıma hiçbir şey satmıyorum. Benim buradan bir şey kazanmam söz konusu değil. Mağdur kadınlarımız adına satış yaptım.  Özellikle iki tane şiddet mağduru kadının durumu oldukça kötü bir tanesi artık sokağa çıkamaz halde o nedenle de ona ip götürüyoruz. Onlarda örerek geçimini sağlamaya çalışıyorlar. Ben burada onların yaptıklarını satarak yardımcı olmaya çalışıyorum” diye konuştu.
 
“DÜNYAYI VE HAYATI DEĞİŞTİREN EMEKTİR”
 
“Kadın Eli Çadırı” Ataşehir Kent Konseyi ve Ataşehir Belediyesi ile birlikte gerçekleştirdiklerini söyleyen Ataşehir Kent Konseyi Başkanı Turan Dolu; “Bazı eksiklerimiz oldu. Bu konuda sizlerden özür dilerim. Bu eksiklikleri bizde sizinle beraber yaşayarak öğrendik. Başlarken hayal ettiklerimizin, istediklerimizin bir kısmı gerçekleşmedi. Hayal ettiklerimizin ötesinde şu gerçekleşti; burada çok güzel bir kadın dayanışması oluştu. Biz bu kadın dayanışmasını daha da büyüterek, daha da geliştirerek, daha ciddi etkinlikler gerçekleştirmek zorundayız. Emek bizim için kıymetlidir. Dünyayı ve hayatı değiştiren emektir. Bu emeği ortaya koyan sizlere teşekkür ediyorum. Hepinizin yeni yılını kutluyorum”  şeklinde ifade etti.
 
“KENT KONSEYİ KADIN MECLİSİNİ OLUŞTURMAK İSTİYORUZ”
 
“Kadın Eli Çadırı” projesi ile oluşan bu kadın dayanışmasını geliştirmek zorunda olduklarının altını çizen Dolu; “Daha ileri götürerek herkesin ciddiye alacağı şekilde büyütmek zorundayız. Sizler daha iyisine layıksınız. 15 gün boyunca burada her türlü zor koşullara rağmen emeğinizi sergilediniz. Bu sizin başarınız. Bu çadırın yıldızlarından en başından beri projeyle ilgilenen, biz yokken bizi aratmayan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu dayanışmayı eksiksinden daha da büyüterek Ataşehir Kent Konseyi kadın meclisini oluşturmak istiyoruz. Kent Konseyi her zaman yanınızda olacak ortak. Sizler ve bizler bir araya geldiğimiz zaman çok ciddi şeyler ortaya çıkacaktır” dedi.
 
Başkan Turan Dolu, her koşulda projeyi savunan, projenin gerçekleşmesinde önemli katkısı olan Nilgün Özdemir’e katkılarından dolayı plaket verdi.
 
Birlikte çalışmanın çok güzel olduğunu söyleyen Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Nilgün Özdemir, kadın erkek olarak cinsiyet üzerinden ayrımı doğru bulmadığını, kişiyi insan olarak gördüğünü kaydederek, mum ışığına bile tahammül edilemeyen karanlık bir süreçte bu tür aydınlık projelerin devamının geleceğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2018, 21:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER