SARI SİYAH, BENİM HAYALİM, LEVENT AKÇAY

Sarı Siyah sinema filmi benim 15 yıllık bir rüyamdır. 1915 yılında Lise ve tıbbiye öğrencileri Enver paşanın meşhur Beyazıt mitinginden sonra gönüllü olarak Gelibolu’ya savaşa gitmişlerdi.Konuyu araştırdım.Cepheye giden 50 İstanbul Sultanisi öğrencisi için yeterli bir belge yoktu. Araştırmalar derinleşince bazı belgelere ulaşmayı başardık.

SARI SİYAH,  BENİM HAYALİM, LEVENT AKÇAY
HABERİN GALERİSİ
Sarı Siyah

Sarı Siyah


Karar verdim. Bu maceranın senaryosunu yazıp filmini çekecektim. Birkaç yapımcı ile konuştum. ‘Senaryoyu yaz getir bakarız ‘dediler. 2000 yılında senaryoyu bitirdim ama bilgisayarım çöktü senaryo uçtu gitti. Tekrar başladım 10 yılda 10 sayfa ancak yazabildim. Bu arada göz doktorluğuna da devam ediyorum ve çok yoğunum tabi. Kongreler, ihaleler, canlı cerrahiler. Ama bunları yaparken bile aklımda hala bu film vardı. Ardından  2012 yılında o şehitlerin bizler için, biz bugün mutlu ve huzurlu olmamız için kendi canlarını vermelerini bir türlü kafamdan atamadım. Biz ne kadar sıkıntıda olsak da o cephedeki mehmetçikler gibi vatan ve can derdine hiç düşmemiştik. Bu nedenle 15  yıl sonunda yani 20 Şubat 2012 Pazartesi tam da Çanakkale savaşının başlamasına denk gelen bu tarihte ‘motor’  deyip filmi  çekmeye başladım.

Maskeli Film Yapım San Tic Ltd Şti adında bir yapım şirketi kurdum. İyi bir cast ekibi oluşturduk. Güvendiğim bir görüntü yönetmenim benim adıma,  sanatçıdan tutun da iğne ipliğe kadar her şeyi  planladı. Başrole Yusuf Güney ve Burcu Binici’yi davet ettik. Kabul ettiler.

Hiçkimseden tek bir kuruş bile almadan tüm masrafları karşılayarak filme başladım. Tek bir sponsorum bile yok.3 hafta önce bu iş tamam ,artık çekiyorum dediğimde banka hesabımda sadece 300 TL vardı. 3 aylığına bile olsa kimse sponsor olmadı. 3 ay sonra sponsorun tüm parası da filmden gelen gelirle fazlasıyla iade edilecekti. Sanıyorum bu filmi çekebileceğime kimse inanmadı.

Yılmadım. Bankalardan para istedim. Veren olmadı. 5 sene canımı dişime takarak gece 21.00 lere kadar çalışarak zar zor aldığım evimi ipotek ettirmek istedim. Yine kredi veren olmadı.Milletvekili genel seçimlerinde yüksek bir miktarda para harcamıştım.Onu ancak ödeyebilmiştim.

En sonunda hakedişi aldığım banka bana inandı ve bir miktar kredi verdi.  İstediğimin tam yarısını. Tüm film kendi adıma aldığım kredi ile kotarılacak. Bırakın bankayı en yakın arkadaşlarım bile ‘sen delisin’ diyorlar. ‘Ne enteresan adamsın sen’ diyenler de oldu.

İnsan hayalleriyle yaşar .  Ben onları gerçekleştirmek için içimde inanılmaz bir istek ve çaba görüyorum. Onlar cephede şehit olmuş. Ben ömrümün geriye kalan 5 yılını banka kredisi için geri ödemeyle geçirsem çok mu diye düşünüyorum.
Cast ekibi , ışıkcılar, kameramanlar, reji ekibi, set işçileri, sanat yönetimi sabah 9.0 da işe başlıyor 02.30 hatta 03.00 kadar çekim yapıyoruz.

 Facebook ta Sarı-Siyah Original Page sayfasından çekimler takip edilebiliyor.

www.maskeliyapım.com ise film çekimleri bitince filmle ilgili sahneler ve kamera arkası şeklinde güncellenecek.
Çanakkale savaşının gizli, pek bilinmeyen bir yönünü aydınlattığımız için çok mutluyum. Sanıyorum filmimizden sonra Türk sineması  ayakları yere sağlam basan , gerçekleri aktaran epik sinema filmlerine yoğunlaşacaktır

SARI SİYAH

Eser / Özgün Hikaye
Levent Akçay

Yönetmen
Levent Akçay

Senaryo Yazarı
Mehmet Seylan

Görüntü Yönetmeni
Turgut Ural

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2012, 18:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER