AYEDAŞ'tan ‘Elektrik Tasarruf Cihazı’ satışları ile ilgili Açıklama!

Televizyon ve İnternet üzerinden reklamı yapılarak ve Müşterilerimize telefon ile iletişime geçilerek satışı yapılmakta olan bu cihazların, AYEDAŞ’tan onaylı olduğu ve özellikle meskenlerde elektrik faturasını düşürdüğü iddia edilmektedir. ‘Elektrik Tasarruf Cihazı’ adıyla satılan bu cihazlarla ilgimiz yok.

AYEDAŞ'tan ‘Elektrik Tasarruf Cihazı’ satışları ile ilgili Açıklama!

 Son günlerde elektrik tasarrufu sağladığı ve Şirketimizin de tavsiye ettiği izlenimi verilerek ‘Tasarruf Cihazı’ satışı yapıldığı tespit edilmiştir.
 
  Ayedaş Genel Müdürü Sami Kovancı'nın yaptığı açıklama;

Televizyon ve İnternet üzerinden reklamı yapılarak ve Müşterilerimize telefon ile iletişime geçilerek satışı yapılmakta olan bu cihazların, AYEDAŞ’tan onaylı olduğu ve özellikle meskenlerde elektrik faturasını düşürdüğü iddia edilmektedir.
           
Şirketimizin; ‘Elektrik Tasarruf Cihazı’ adıyla satılan bu cihazlarla hiçbir ilgisi yoktur.
 
    Ayrıca Şirketimizin konu ile ilgili yapmış olduğu araştırmada, bahsi geçen cihazların birer   “mini kompanzasyon ünitesi”  olduğu anlaşılmıştır. Bu tür cihazlar endüktif yöndeki reaktif yükleri kompanze etmektedir. Mesken tarifesinden enerji kullanmakta olan abonelerimize, yürürlükte olan mevzuat gereği sadece aktif tüketimleri üzerinden fatura tahakkuku gerçekleştirilmektedir. Yani sadece aktif tüketimleri ölçülmekte, reaktif tüketimleri ise faturaya esas olmadığından dolayı ölçülmemektedir. Dolayısı ile mesken tarifesinden enerji kullanan abonelerimizin, yukarıda bahsi geçen “mini kompanzasyon ünitelerini” satın alıp kullanmaları halinde, elektrik tüketim faturalarında herhangi bir tasarruf söz konusu olmayacaktır.                                          Kaynak: İnternetsonhaber

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2012, 21:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109