Omurilik Felçlileri Sezonu Açtı, Açılsın Perdeler !!!

Geçtiğimiz yılın çarpıcı dans gösterisi Rüya ve Maskeler, bu sezon perdelerini ilk kez Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nde açtı.

Omurilik Felçlileri  Sezonu Açtı, Açılsın Perdeler !!!
Omurilik Felçlileri  Sezonu Açtı, Açılsın Perdeler !!!

Geçtiğimiz yılın çarpıcı dans gösterisi Rüya ve Maskeler, bu sezon perdelerini ilk kez Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nde açtı.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Sanat Atölyesi’nin sahnelediği, Sanat Danışmanlığı’nı Tan Sağtürk’ün yaptığı “Rüya ve Maskeler” isimli teatral modern dans gösterisi, Yeni Yüzyıl Üniversitesi öğrencilerinden büyük ilgi gördü. 5 ortopedik engelli, 1 işitme engelli, 6 engelsiz olmak üzere toplam 12 kişilik dans ekibi ve 2 görme engelli, 1 engelsiz müzisyenden oluşan canlı müzik ekibi eşliğinde sergilenen Rüya ve Maskeler ; engellenerek yaşamaya zorunlu bırakılmış amatör bir dansçının, gerçek yaşamından esinlenerek sergilenen gösteri, toplum baskısı olmaksızın özgürce ve dışlanmadan dans edebilmek için verilen mücadelede karşılan güçlükleri anlatıyor.

Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı gösterinin izleyicilerine bir de sürprizi vardı. YYÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü ve Halk Sağlığı Uzmanı Doç. Dr. Oğuz Özyaral’ın konuk oyuncu olarak sahneye çıkması, öğrencileri tarafından büyük alkış topladı. Aynı zamanda TOFD’nin yaptığı birçok çalışma ve projeye gönüllü destek veren Özyaral, bu anlamlı gösteride de rol alarak oyuna renk kattı.

Özyaral oyun sonunda yaptığı konuşmada ; "Biz Yeni Yüzyıl Üniversitesi olarak, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ile birlikte bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyoruz. Burada ’Rüyalar ve Maskeler’ isimli performans içerisinde engelli ve engelsiz arkadaşlarımızla birlikte içinde benim de olduğum bir performans sergiliyoruz. Bu performans, Türkiye’de bir farkındalığı artırmak için yapılıyor" dedi.

Mücadele edildiğinde toplumda etkileyici rolde olunabildiğine de dikkat çekmek istendiği ve empati yapıldığında birlikte aşılamayacak hiçbir engelin bulunmadığını vurgulayan Doç. Dr. Özyaral, "Bu tür etkinlikler, engellerin kaldırıldığında aslında hiçbir engelin kalmayacağını anlatmanın en iyi yoludur, bu alanda yapılan çalışmalar konusunda atılan en güzel imzadır diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Koreografisini Hakan Ceyhan’ın yaptığı ve salondakilerin ayakta alkışladığı dans gösterisinin sonunda konuşan Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Genel Başkanı Ramazan Baş, gösteriyi bu sezon ilk kez Yeni Yüzyıl Üniversitesi akademisyenlerine ve öğrencilerine sergilediklerini belirtti. Ramazan Baş, üniversitenin sosyal sorumluluk projeleri konusundaki başarılı çalışmalara imza attığını ve hocalarının öğrencilerine de bu sorumluluk bilincini aşıladıklarının önemine dikkat çekti. Baş, konuşmasının sonunda Doç. Dr. Özyaral’a teşekkür plaketi verdi.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından programı hazırlayan ekibe, dansçılara ve müzisyenlere teşekkür plaketi verildi.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2014, 15:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER