Sokak Hayvanları Şenliği

Kadıköy ve Ataşehir Belediyesi İşbirliği İle Sokak Hayvanları İçin Şenlik düzenledi

Sokak Hayvanları Şenliği
Sokak Hayvanları Şenliği

Kadıköy ve Ataşehir Belediyesi İşbirliği İle Sokak Hayvanları İçin Şenlik düzenledi

Ataşehir Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi ile Hayvan Dostları Platformu tarafından, sokak hayvanlarını sahiplenmek amacıyla ortaklaşa düzenlenen “Can Dostlar Şenliği” 28 Eylül Pazar günü Ataşehir Hayvan Barınağı’nda yapıldı.

Kadıköy Belediyesi’nin Ataşehir’deki Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Merkezi, 28 Eylül Pazar günü hayvan şenliğine ev sahipliği yaptı.  4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında barınakta ‘’Can Dostlarımız’’ şenliği gerçekleştirildi. Kadıköy ve Ataşehir belediyeleri ile Kadıköy Hayvan Dostları Platformu’nca düzenlenen şenlikte, hayvanların sorunlarına dikkat çekilerek, ‘’satın alma barınaktan sahiplen’’ çağrısı yapıldı.

Kimi hayvanseverlerin kendi evcil hayvanlarıyla katıldığı şenlikte, hayvanlar yararına kermes kuruldu, çocuklar hem hayvanları sevdi hem de yüz boyama, hamurdan havyan yapımı gibi etkinliklerle eğlendi.

Kadıköy’ün 15 yıllık barınağı


Şenlikte konuşan Kadıköy Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Teoman Aslan, 27 Şubat 1999’da kurulan barınağın, bugün 500 hayvan kapasitesiyle hizmet verdiğini söyledi. Aslan, ‘’Hayvan hakkı ihlallerinin yaşanmadığı bir dünya diliyorum’’ dedi. Kadıköy Hayvan Dostları Platformu adına konuşan Pınar Beren Sakaoğlu, tüm belediyelerin barınak kurmasını isterken, Eski Veteriner Hekimler Odası eski başkanlarından Tahsin Yeşildere de ‘’bu gibi etkinlikler 1 günde kalmasın 1 yıla yayılın, topluma hayvan sevgisi aşılansın’’ temennisinde bulundu.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, ‘’Doğada tüm canlıların yaşam hakkı var. Kentlerimiz, hayvanların aleyhine büyüyor maalesef, onların yaşam alanlarını yok ediyoruz. Oysa doğal dengeyi korumalıyız. Kadıköy ve Ataşehir belediyelerimizin bu güzel ortaklığının diğer tüm ilçelere yayılması gerek’’ dedi. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de barınakların belediyelerin en büyük sorunu olduğunu belirterek, yakın zamanda Maltepe’de yeni bir barınak kurulabileceğinin müjdesini verdi.

Ev satışından köpek mamasına


Şenlikte ‘’4 Duvar 1 Yuva’’ adlı sosyal sorumluluk projesinin tanıtımı ve protokol töreni de yapıldı. Projeyi başlatan Remax Deha Gayrimenkul Danışmanı Cenk Okyar, ‘’Gayrimenkul satışlarımızdan doğa hizmet bedeli ile barınakta bulunan bir hayvanın 1 yıllık mama ihtiyacını karşılayacağız’’ dedi.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2014, 17:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER