İstanbullular, Çikolata, Pasta Festivali’nde Tatlıya Doydu

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen “Chocolate Show Turkey” tatlı severler tarafından yoğun ilgi gördü.

İstanbullular, Çikolata, Pasta Festivali’nde Tatlıya Doydu
 İstanbullular, Çikolata, Pasta Festivali’nde Tatlıya Doydu

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen “Chocolate Show Turkey” tatlı severler tarafından yoğun ilgi gördü.

3 gün boyunca devam eden Festival 7’den 70’e herkese keyifli anlar yaşattı. Çikolata şelaleleri, tamamı eşsiz ve özel tarifler ile hazırlanmış el yapımı butik çikolatalar, üç boyutlu pastalar, şekerlemeler, şekerler, lokumlar, kekler, tartoletler tatlı severlerle buluştu.

27 Mart 2017 İstanbul. Çikolata barları, kekler, pastalar, dondurmalar, heykeller, rengârenk şekerlemeler ve daha fazlasının sergilendiği “Chocolate Show Turkey” de sunulan ürünler arasında; çikolata şelaleleri, eşsiz ve özel tarifler ile hazırlanmış el yapımı butik çikolatalar, üç boyutlu pastalar, şekerlemeler, lokumlar, kekler ve tartoletler yer aldı. Harbiye Askeri Müze AFP Salonlarında, 24 – 26 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen Festivali, 5 bin 253 kişi ziyaret etti.

Ünlü Şefler Hünerlerini Sergiledi
Türkiye’nin çikolata ve pasta alanında kendini kanıtlamış ünlü şefleri, en iyi tariflerini ve pasta sırlarını 3 gün boyunca ziyaretçilerle paylaştı. A.B.D. başkanı Donald Trump’ın çikolatadan büst heykel çalışması ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.
Ayrıca TAŞFED (Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu) Milli Takım Şefi Erdal Elveren ve Portakal Ağacı bloggerı Hatice Özdemir, düzenlenen workshoplarda çikolata modelleme bilgilerini, farklı tariflerini ve pasta yapımı püf noktalarını anlattı.
Festivalde; Çikolata Ustası Ahmet Çakır, Kralların Pastacısı Kemal Özcan ve World Chocolate Master Türkiye 1’ncisi Serdar Çakır “Chocolate Show Turkey”de sevenleri ile buluştu.

7’den 70’e Herkes “Chocolate Show Turkey”i Ziyaret Etti
Okul çağındaki gençler ve aileleriyle gelen çocukların akın ettiği “Çikolata, Pasta, Şekerleme Festivali”, özellikle 04-12 yaş aralığında olan çocuklara; çikolata atölyesinde çikolata yapımı, kek ve şeker hamuru süsleme workshoplarında eğlenceli eğitimlerin verildiği Kids Club’larda eğlenceli vakitler yaşattı.

FİO organizasyon ve tanıtım tarafından organize edilen “Chocolate Show Turkey”de; çikolata, şekerleme, pasta, pasta evleri ve atölyeleri, çikolata üreticileri, butik çikolata dükkanları ve pastanelerin birbirinden lezzetli ürünleri sergilendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109