'İstanbul’da Ukrayna Kültür Günleri' başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel Etkinlikler Müdürlüğünün ev sahipliği yapacağı “İstanbul’da Ukrayna Kültür Günleri” başlıklı program, 6-7 Eylül tarihleri arasında Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşecek

'İstanbul’da Ukrayna Kültür Günleri' başlıyor
 'İstanbul’da Ukrayna Kültür Günleri' başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel Etkinlikler Müdürlüğünün ev sahipliği yapacağı “İstanbul’da Ukrayna Kültür Günleri” başlıklı program, 6-7 Eylül tarihleri arasında Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, Türkiye ve Ukrayna’nın yıllardan beri süregelen dostluk ilişkilerini pekiştirmek ve iki ülke arasındaki kültürel iş birliğine katkı sağlamak amacıyla özel bir program düzenliyor. İBB Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, Ukrayna’nın Odessa ve Lviv şehirlerinin tarihî ve kültürel güzelliklerini yansıtan sergi, konser ve gösterilerin yer aldığı “İstanbul’da Ukrayna Kültür Günleri” adlı etkinlikte iki ülkenin dost ve kardeş insanlarını bir araya getirecek.

 İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nun fuaye alanında 6-7 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek “Ukrayna Şehir Fotoğrafları Sergisi”nde Ukrayna’nın Odessa, Lviv ve Kiev şehirlerine ait günlük yaşamdan kesitler görülebilecek.

Program, CRR fuaye alanında 6 Eylül Salı 18.00’de serginin açılış merasimiyle başlayacak. Açılış konuşmaları ve serginin gezilmesinin ardından İBB’nin kardeş belediyesi de olan Odessa şehrinin gösteri günü düzenlenecek. İstanbul’un kardeş şehri olan Odessa’nın ünlü müzisyenlerinden Natali Deniz ve Natali Papazoğlu seslendirecekleri Gagauzca eserler ile dil kardeşliğimize de vurgu yapacak. Aynı gün, Ukrayna’nın Odessa vilayetinde varlıklarını sürdüren Gagauzlar’a ait kültürel değerleri müzik ve dans eşliğinde sunmayı görev edinen Kdynzha adlı dans grubunun sergileyeceği geleneksel danslar, halk kültürünün eğlence ile harmanlanmış örneklerini sanatseverlerle buluşturacak.

Programın ikinci gününde ise Lviv şehri etkinlikleri gerçekleştirilecek. Lvivli müzisyenlerden oluşan Burdon müzik grubu, neşeli ezgileri ve yöresel danslarıyla müziklerinin içine Ukrayna halkının coşkusunu dâhil ederek seyircilere ülkesinin renkli kimliğini yansıtacak. Program, 18.30’da başlayacak.

Halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleşecek “İstanbul’da Ukrayna Kültür Günleri” İstanbullu ziyaretçilerini bekliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER