'Türkiye eğitimde büyük ilerleme kaydetti'

Türkiye’nin listede alt sıralarda yer aldığını ancak 2003’ten bu yana ilerleme kaydettiğini ortaya koydu.2012 Pisa raporunda Türkiye 44. Sırada yer aldı.

'Türkiye eğitimde büyük ilerleme kaydetti'
'Türkiye eğitimde büyük ilerleme kaydetti'

ECD’nin (Ekonomik ve İşbirliği Kalkınma Örgütü) 65 ülkedeki öğrenci performanslarını değerlendirdiği Pisa (Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı) eğitim raporunun sonuncusu, Türkiye’nin listede alt sıralarda yer aldığını ancak 2003’ten bu yana ilerleme kaydettiğini ortaya koydu.2012 Pisa raporunda Türkiye 44. Sırada yer aldı.

Raporda Brezilya ve Tunus’un yanında Türkiye’nin daha önce düşük verilere sahip olan ülkeler olarak büyük ilerleme gerçekleştirdiği belirtildi.

Raporda Türkiye’nin 2003 yılında Pisa raporunda ilk kez yer aldığında matematik, okuma becerisi ve fen bilimleri konusunda OECD’nin en düşük verilerine sahip ülkelerinden olduğu ancak durumunun yıllar içinde iyiye gittiği belirtiliyor.

Buna göre Türkiye ortalama her yıl matematikte yüzde 3.2, okumada yüzde 4.1 ve bilimde yüzde 6.4 ilerleme kaydetmiş.

Rapora göre genel ortalama listesinin birinci sırasındaysa Şangay yer alıyor.

Okumayla ilgili ilk onda sırasıyla Şangay, Hong Kong, Singapur, Japonya, Güney Kore, Finlandiya, İrlanda, Tayvan, Kanada, Polonya yer alıyor.

Matematikte ilk on şöyle: Şangay, Singapur, Hong Kong, Tayvan, Güney Kore, Macau-Çin, Japonya, Lihtenştayn, İsviçre, Hollanda.

Fen bilimlerinde de yine birinci sırada Şangay var. Şangay’ı şu ülkeler takip ediyor: Hong Kong, Singapur, Japonya, Finlandiya, Estonya, Güney Kore, Vietnam, Polonya, Kanada.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2013, 16:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109