Kadıköy Belediyesinden Emeklileri Yeni Hizmet

Kadıköy Belediyesi yeni bir projeyi daha hayata geçirdi, Mutlu emekliler ve yaşlılar için Sosyal Yaşam Evi

 Kadıköy Belediyesinden  Emeklileri Yeni Hizmet

 Kadıköy Belediyesinden  Emeklileri Yeni Hizmet

Kadıköy Belediyesi yeni bir projeyi daha hayata geçirdi, Mutlu emekliler ve yaşlılar için Sosyal Yaşam Evi

Kadıköy Belediyesi, emeklilerin, 65 yaş üzeri mahalle sakinlerinin buluşup hoşça  vakit geçireceği, sağlık ve kuaförlük hizmetlerinden faydalanabilecekleri Sosyal Yaşamevleri’nin ilkini  Sahrayıcedit Mahallesinde açtı. 



Emekli nüfusunun fazla olduğu Kadıköy'de, komşuluk ilişkilerinin gelişmesi, mahalle sakinlerinin buluşup çeşitli aktiviteler yapması için planlanan Sosyal Yaşam Evi’nin açılışını Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk yaptı. İlk kez pilot bölge seçilen Sahrayıcedid Mahallesindeki Sosyal Yaşam Evi’ne ücretsiz üye olabilen mahalle sakinleri, Yaşam Evi’nde farklı ve renkli etkinliklerden de ücretsiz yararlanabiliyor. 



KUAFÖR DE VAR, DOKTOR DA



Halen 400 Kadıköylünün üye olduğu Sosyal Yaşam Evi’nde kuaförlük hizmetleri başta olmak üzere tüm hizmetlerden ücretsiz yararlanabilen mahalle sakinleri, doktor ve sağlık hizmetlerinden, ingilizce, bilgisayar, resim gibi kurslardan yararlanabiliyor,  düzenlenen film gösterimleri ve kitap okuma etkinliklerine de katılabiliyor. 


Kendi aralarında tavla turnuvaları da düzenleyen mahalle sakinleri hobi bahçelerinde çeşitli organik ürünler de yetiştirebiliyor. Sabah saat 08.00 de açılıp akşam saat 19.00 ‘da kapanan Sosyal Yaşam Evi’nde doktor söyleşileri, müzik dinletileri de gerçekleştiriliyor.



Sosyal Yaşam Evi’nin kent yaşamında ihtiyaçtan doğduğunu ve son zamanlarda kaybolan komşuluk ilişkilerini yeniden canlandırdığını kaydeden Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk “Sosyal Yaşam Evi’nin bu kadar büyük ilgi görmesinden çok mutlu oldum. Her mahalleye açarak önemli bir ihtiyacı karşılayacağız” dedi. 


Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2013, 19:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER