Fenerbahçe Üniversitesi'ne 1.2 milyon TL bağış

Fenerbahçe Üniversitesi'nin Ataşehir'de yapılması planlanan kampüs inşaatı için divan kurulunda bağış çağrısı yapıldı.

Fenerbahçe Üniversitesi'ne 1.2 milyon TL bağış
Fenerbahçe Üniversitesi'ne 1.2 milyon TL bağış

Fenerbahçe Üniversitesi'nin Ataşehir'de yapılması planlanan kampüs inşaatı için divan kurulunda bağış çağrısı yapıldı

Fenerbahçe Üniversitesi'ne İlk bağış, çağrıyı yapan Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük ilk bağışı gerçekleştirdi. 

İlk bağış Vefa Küçük'ten
Fenerbahçe Üniversitesi'nin yapılması planlanan Ataşehir kampüsü için divan kurulu toplantısında bağış çağrısı yapıldı. Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, yaptığı konuşmada, üniversitede yapılması planlanan 6 amfinin her birinin maliyetinin 600 bin TL olduğunu belirtti. Bu amfileri yaptıranlara isimlerinin verileceğini de açıklayan Küçük, “Ben daha önce de bazı bağışlarda bulunmuştum. Bunlar benim ve eşimin adına yapılmış bağışlardı. Şimdi bu üniversitede bağışlarla bu amfilerin yapılması gerekiyor. Ben de ilk adımı atıyorum ve 600 bin TL maliyeti olan amfilerden 1 milyon 200 bin TL'ye 2 adet amfinin yapılması için bağışta bulunuyorum. Bu amfilerin birisini kızım, diğerini de oğlumun adına yaptırmak istiyorum” ifadelerini kullandı. Küçük'ün bu açıklamalarının ardından üyeler, Vefa Küçük'ü uzun süre alkışladı.



Aziz Yıldırım: “Üniversite için herkesin katkısını bekliyoruz”
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Divan Kurulu Toplantısı'nda konuştu. Yıldırım, kurulacak üniversite için herkesin maddi, manevi desteğini beklediklerini söyledi.
Fenerbahçe Divan Kurulu Toplantısı’nda konuşan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, kurulacak olan Fenerbahçe Üniversitesi’yle ilgili açıklamalarda bulundu.
Kulübün, üyelerin bağışlarına ihtiyacı olduğunu söyleyen Yıldırım, “Vefa Bey gerekli açıklamayı yaptı bağış için. Ancak kafanızda bir rakam belirlenmemesi gerekiyor. Kim ne kadar bağış yaparsa hepsi kabuldür. Herkesin elinden gelen neyse, yapabileceği bağış da o kadardır. Biraz önce ben dışarıdaydım ve bir üyemizin yüklü bir miktarda bağış yaptığını duydum. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Yine bir üyemiz de kitaplarını bağışlamış. Bu üyemize de çok teşekkür ediyorum. Üniversite sıfırdan yapıldığı için her türlü katkı gereklidir. Cumhuriyetçi ve Atatürkçü ilkelerle burası yaşatılacaktır. Herkesin katkısını maddi ve manevi bekliyoruz. Maddi destek veremeyenler, bizlere fikirleriyle destek verebilirler. Bu çok önemli bir şey. Kimsenin tecrübesi yok, ilk kez yapıyoruz. Üniversitenin doğru olarak kurulması için elimizden geleni yapıyoruz. Bugün fazla konuşmak istemiyorum. Acılarımız var. Her gün bu kulübe hizmet eden kişiler aramızdan ayrılıyor. Hepsini saygıyla anıyorum, teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2017, 12:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER