Türkiye’de ve Dört Kıtada Kurban Kesimleri Başladı

11 yıldır “Kurban’da Kızılay Modeli”ni başarıyla uygulayan Türk Kızılay, 2018 yılı vekâleten kurban kesimlerine yurtiçinde ve yurtdışında olmak üzere 40 ülkede başladı.

Türkiye’de ve Dört Kıtada Kurban Kesimleri Başladı
 Türkiye’de ve Dört Kıtada Kurban Kesimleri Başladı
11 yıldır “Kurban’da Kızılay Modeli”ni başarıyla uygulayan Türk Kızılay, 2018 yılı vekâleten kurban kesimlerine yurtiçinde ve yurtdışında olmak üzere 40 ülkede başladı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban bereketini ihtiyaç sahipleriyle paylaşmak isteyen hayırseverler, Kızılay’ın 2018 Yılı Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası’na yoğun ilgi gösterdi. Kızılay’a yurtiçi için vekâletlerini veren hayırseverlerin kurbanları Türkiye genelindeki kombinalarda kesilmeye başladı. Yurtdışı için vekâletlerini Kızılay’a veren hayırseverlerin kurbanları ise Balkanlarda 9 ülkede, Afrika'da 16 ülkede, Asya’da 6 ülkede, Ortadoğu'da 6 ülkede, Güney Amerika’da 1 ülkede ve KKTC’deki kesim işlemlerinden sonra ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Vekâlet sahiplerine teşekkür

Kızılay’ın yardım çalışmalarına büyük destek veren vatandaşların, kurban vekâleti kampanyasına da yoğun ilgi gösterdiğini belirten Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Öncü ve örnek olan Kurbanda Kızılay Modeli sayesinde hayırseverlerimiz, tüm dini gereklere uygun olarak kesilen kurbanlıklarından, sağlıklı koşullarda elde edilen etlerin, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasının huzurunu yaşadı. Hayırsever halkımızın yoğun ilgi gösterdiği kampanyada, amacına ve kuralına uygun olarak gerçekleştirilen kesimler sayesinde kurban bereketi ihtiyaç sahiplerinin sofralarına taşındı. Yurtiçinde modern kombinalarda kesimi yapılan kurban etleri bundan sonraki aşamada konserve haline getirilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Ülkelerde kesimi gerçekleştirilen kurban etleri ise kesim işleminin hemen ardından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Kampanyamıza destek veren, kurban bereketini dünyanın dört farklı kıtasına taşımamıza aracılık eden tüm vekâlet sahiplerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün

İslami ve insani şartlara uygun biçimde, din görevlilerinin ve noter vekillerinin eşliğinde kesimine başlanan kurbanlıkların seçimi veteriner hekimlerce yapıldı. Vekâlet sahiplerinin isimlerinin tek tek okunduğu Kurbanda Kızılay Modeli bu yılda kuralına ve amacına uygun olarak uygulanıyor.

“Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün” sloganıyla kampanya başlatan Kızılay, amacına uygun olarak kesimi yapılan Türkiye’deki kurbanların etlerini önümüzdeki günlerde kıyma ve kuşbaşı kavurma konservesi haline getirecek. İşlem tamamlandıktan hemen sonra kurban eti konserveleri, Kızılay’ın ülke geneline yayılmış şubeleri aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine yıl boyunca dağıtılacak.

Kızılay’ın merhamet eli dört kıtaya uzanıyor

Kurban bereketini açlıkla mücadele eden ve doğal afetlerden etkilenen Afrika ve Asya ülkelerine de taşıyan Türk Kızılay, Balkanlarda ve Güney Amerika’da kurban kesimlerini gerçekleştirerek ihtiyaç sahibi ailelere elini uzatacak.

Yurtdışı kurban kesimlerinin adresi Balkanlarda Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Moldova, Romanya ve Sırbistan olurken; Afrika’da Burkina Faso, Cibuti, Çad, Etiyopya, Gambiya, Güney Sudan, Gine, Kamerun, Kenya, Nijer, Senegal, Somali, Sudan, Tanzanya, Togo ve Uganda oldu. Türk Kızılay önceki dönemlerde yardım elini uzattığı Asya ülkelerinden Pakistan, Bangladeş, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan ve Afganistan’ın yanı sıra yaşanan savaş nedeniyle mağdur olan Suriye, Irak, Filistin, Ürdün, Yemen ve Lübnan’da da vekâlet sahiplerinin kurbanlarını kesiyor. KKTC ve Güney Amerika’daki Ekvador’un da dahil olduğu yurtdışındaki kesimlerin tamamı Kızılay görevlilerinin gözetiminde, İslami kurallara riayet edilerek, hijyenik koşullarda yapılıyor.

Anlık bilgi veriliyor

Kesimi yapılan kurbanlar ile ilgili vekâlet sahiplerine anlık olarak bilgi veriliyor. Ayrıca, kurban kesim aşamaları video ile kayıt altına alınıyor. Kurban konserveleri Türk Kızılay’ın ülke geneline yayılmış olan şubeleri aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Türk Kızılay, kurban gibi önemli bir ibadetin kurallarına uygun olarak yerine getirilmesi ve halkımızın kendisine duyduğu güvene layık olmak adına üzerine düşen sorumluluğu her zaman olduğu gibi bu yıl da yerine getirecek.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109