Suriye'nin başkenti Şam'da üst üste 2 patlama

Suriye'nin başkenti Şam bugün iki patlama ile sarsıldı. Ölü ve yaralı sayısı hızla yükseliyor.

Suriye'nin başkenti Şam'da üst üste 2 patlama

Şam'ın merkezi Gümrük kavşağı ve Bağdat caddesinde meydana gelen patlamalarda ölen ve yaralananların olduğu belirtildi. Suriye resmi televizyonu Gümrük kavşağındaki patlamanın hava istihbarat şubesini hedef aldığını duyurdu. Her iki patlamada güvenlik güçlerinin yanı sıra sivillerden de ölen ve yaralananların olduğunu ifade edildi. 
San Haber Ajansı, patlamalardan ilkinin Gümrük Meydanı'nda, diğerinin ise Bağdat Caddesi üzerinde meydana geldiğini yazdı. Bombalı saldırıların hedefi istihbarat ve emniyet binalarıydı.

SANA, Emniyet güçlerinin hedef alındığı saldırılarda emniyet görevlileri ile çok sayıda kişinin de hayatını kaybettiğini, kesin sayının resmi açıklama sonrası ortaya çıkacağını belirtti.

Suriye El İhbariye televizyonu Suriye Sağlık Bakanı Vail Nadir el Halaki'ye dayanarak verdiği haberde, iki patlamada çoğu sivil 27 kişinin öldüğünü, 97 kişinin yaralandığını duyurdu.

Daha önce yapılan açıklamada, Şam'da iki patlama meydana geldiği bildirilmişti.

Patlamalardan birinin gümrük binasında, diğerinin başkentin Vasala bölgesinde meydana geldiği belirtilmiş ve patlamalara bombalı araçların yol açmış olabileceği açıklanmıştı.

Habertürk

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2012, 14:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER