Halep’te ateşkes ilan edildi

Halep’te, militanların şehri terk etmesi yönünde anlaşma sağlandı

Halep’te ateşkes ilan edildi
Halep’te ateşkes ilan edildi

Halep’te, militanların şehri terk etmesi yönünde anlaşma sağlandı


'ATEŞKES 05.00'TE BAŞLAYACAK'

Öte yandan Reuters’a konuşan Suriye ordusundan bir yetkili, Halep’teki militanlarla anlaşmaya varıldığını teyit ederek, tahliyenin yerel saatle 05.00’te başlayacağını kaydetti.

'MİLİTANLAR, SİLAHLARIYLA İDLİB YÖNÜNDE KENTTEN AYRILMAYI TALEP ETTİ'


 “Militanlar müzakereciler aracılığıyla Suriye ordusundan Batı Halep’i silahlarıyla İdlib yönünde terk etmeleri için koridor oluşturulmasını talep etti” ifadelerini kullandı.

Türk Dışişleri'nden Halep açıklaması
Türk Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu, Halep’te sağlanan ateşkesle muhaliflerin İdlib istikametinde şehri terk edeceğini açıkladı.

Doğu Halep’te Rusya ile muhaliflerin sağladığı ateşkese ilişkin bir grup gazeteciye açıklamada bulunan Müftüoğlu, şunları kaydetti:
“Doğu Halep'teki muhaliflerle sahadaki Rus askeri unsurları arasında yapılan temaslar neticesinde şehirde ateşkes sağlandığını teyit edebiliyoruz. İlk etapta sivillerin, ardından da muhalif grupların İdlib istikametinde şehri tahliyeleri konusunda bir mutabakat söz konusudur.

'ÇABALARIMIZ ARTARAK SÜRDÜRÜLDÜ'

Ülkemiz haftalardır insani koridorun hayata geçirilmesi yönünde çaba sarf etmekteydi. Bu çabalarımız son günlerde artarak sürdürülmüştü. Bugün ateşkesin sağlanması yönünde bir adım atılmış olması sevindirici olmakla birlikte kırılgan bir ortamın bulunduğunu her zaman göz önünde bulundurmakta ve temkinli davranmakta yarar bulunmaktadır. Mutabakatın işleyişi yakından talip edilecektir.”



Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2016, 21:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER