MİLLİ SAVUNMA BAKANI ÇANKIRI BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ

BAKAN YILMAZ BAŞKAN DİNÇ’İN ORDU EVİ ARSASI İLE İLGİLİ TALEBİNİ DEĞERLENDİRECEK

MİLLİ SAVUNMA BAKANI ÇANKIRI BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ
Valiliğin ardından Garnizon Komutanlığı’nı ziyaret eden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz daha sonra Belediye ye gelerek Başkan Dinç’ten yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Belediyeye gelişinde Meclis Üyeleri ve birim müdürleri tarafından karşılanan Bakan Yılmaz daha sonra başkanlık makamına geçti. Belediye Başkanı İrfan Dinç burada belediyenin bugüne kadar yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Siyasete girmeden önce Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı yapan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Belediye Başkanı İrfan Dinç’in özellikle kültürel alanda yaptığı çalışmaları takdirle karşıladığını belirterek, gerek tarihi dokunun canlandırılması, gerekse kültürel yayınlar ve somut olmayan kültürel mirasın yaşatılmasına ilişkin ortaya çıkarılan ürünlerin önemini vurguladı.
Belediye Başkanı İrfan Dinç’te Mili Savunma Bakanı Yılmaz’dan şehir içerisinde kalan iki orduevinin yerine belediyece yenilerinin yapılması şartı ile belediyeye devredilmesini talep etti. Bakan Yılmaz’da konunun incelenmesi gerektiğini belirterek talep dosyasını bürokratlarına verdi.

Bakan Yılmaz’ın belediye ziyareti Başkan Dinç tarafından hediye olarak yöresel kilim, üzerinde mermi taşıyan kadın figürünün bulunduğu ebru tablo, yöresel yayık ve belediyenin kültürel yayınlarından oluşan kitap setinin hediye edilmesi ile sona erdi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER