Çankırı Belediyesi Coğrafi İşaret Toplantısı Yapıldı

Çankırı Belediyesi, Coğrafi İşaretler Toplantısı’nı gerçekleştirdi.

Çankırı Belediyesi Coğrafi İşaret Toplantısı Yapıldı
 Çankırı Belediyesi Coğrafi İşaret Toplantısı Yapıldı
Çankırı Belediyesi, Coğrafi İşaretler Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya Çankırı’nın yöresel kültürü ile yetişmiş birçok kadın katıldı. 


Çankırı Yumurta Tatlısı ve Çankırı Sarımsaklı Et yemeğini coğrafi işaret ile tescillendiren Çankırı Belediyesi, yöresel mutfak kültürüne ait unutulmaya yüz tutmuş ürünleri orijinal hali ile gün yüzüne çıkarmak için araştırmalarına devam ediyor. Çankırı kültürü ile yetişmiş büyüklerini toplantıda bir araya getiren Belediye, coğrafi işaretle hakkında sunum yaptıktan sonra geçmişten günümüze Çankırı’nın tüm ilçe ve köylerine ait geleneksel tarım ürünlerini, el sanatlarını ve yöresel lezzetlerini tek tek not aldı.



Toplantıya ev sahipliği yapan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’in eşi Betül Esen, yemek kültürünün yaşatılmasının Çankırı’nın toplumsal kültürünün anlatılmasında ve turizme yönelik tanıtımında önemli bir etken olduğunu belirterek  “Yumurta Tatlımız ve Sarımsaklı Et yemeğimiz ile başlattığımız coğrafi işaret tescili sürecini, memleketimizin unutulmaya yüz tutmuş birçok yöresel lezzeti ile daha da taçlandırmayı hedefliyoruz. Sahip çıkılacak konu Çankırı’dır ve Çankırı kültürüdür. Bu anlamda sizlerin görüş, öneri ve tecrübelerinize ihtiyacımız var. Birlik olduğumuzda başaramayacağımız, üstesinden gelemeyeceğimiz bir şey olmadığına inanıyorum.” dedi.

Çocuklukları Çankırı’nın yöresel yemekleri ile geçmiş kadınlar, istişare toplantısında annelerinin, anneannelerinin, babaannelerinin yaptığı şekli ile yemeklerin tariflerini paylaştı.  Katılımcılara Çankırı’nın yöresel yumurta tatlısı, yazma çöreği ile yaprak sarması da ikram edildi.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER