“Çan-Genç Vahdettin Özcan Kütüphanesi”nin Açılışı Gerçekleştirildi

İstanbul Çankırı Gençlik Derneği tarafından Orta İlçesi Atatürk Ortaokuluna kazandırılan “Çan-Genç Vahdettin Özcan Kütüphanesi”nin açılışı 13 Mart 2015 Cuma günü gerçekleştirildi.

“Çan-Genç Vahdettin Özcan Kütüphanesi”nin Açılışı Gerçekleştirildi
“Çan-Genç Vahdettin Özcan Kütüphanesi”nin Açılışı Gerçekleştirildi

İstanbul Çankırı Gençlik Derneği tarafından Orta İlçesi Atatürk Ortaokuluna kazandırılan “Çan-Genç Vahdettin Özcan Kütüphanesi”nin açılışı 13 Mart 2015 Cuma günü gerçekleştirildi.

Açılışa Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı Ak Parti  Milletvekili Hüseyin Filiz, Çankırı Vali Yardımcısı Zafer Engin, Orta Kaymakamı Zafer Yiğit, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, İl Kültür ve Turizm Müdürü M. Kemal Karatatar, Orta Belediye Başkanı Bayram Yavuz Onay ve İstanbul Çankırı Gençlik Derneği üyeleri katıldı.



Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan İstanbul Çankırı Gençlik Derneği Başkanı Hüseyin Pilavcı, “7 yıldır 7 ilçeye kütüphane kazandırıyoruz.  Anaokullarına desteklerde bulunduk. 7 yıldır gençlerimiz Çankırı’daki tesislere katkı sağlıyor. Çankırı’dan İstanbul’a daha önce gelmemiş, derslerinde başarılı öğrencilere İstanbul’u gezdiriyoruz. Seminer, kültür gezileri gibi birçok etkinliklerimiz oluyor. Bu kütüphanemiz de büyük emeklerle oluştu. Gençlik varsa gelecek var. Böyle projelerle vefamızı ödediğimizi düşünüyorum. Desteklerinden dolayı Sayın Valimiz Vahdettin Özcan’a, Sayın Milletvekilimiz Hüseyin Filiz’e ve tüm emeği geçenlere teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.



Ardından kürsüye gelen Çankırı Ak Parti  Milletvekili Hüseyin Filiz de, “İstanbul Çankırı Gençlik Derneği gençlerini candan kutluyorum. Bu işlerin sürdürülmesi azim, istek ve gayretle oluyor. Ülke olarak gençliğimize ne kadar iyi bakarsak gelecek o kadar aydınlık olacak.” diyerek kütüphanenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ise, “Fedakarlık yaparak İstanbul’dan gece yarısı hareket edip bugün bu açılış için buraya gelen kıymetli Çankırılılar ve değerli gençlerimizi sevgiyle selamlıyorum. Bu kütüphanenin açılış organizasyonunu gerçekleştiren Hüseyin Pilavcı Beye ve emeği geçen tüm Çankırılı gençlere huzurlarınızda teşekkür ediyor, kütüphanemizin Orta İlçemize hayırlar getirmesini diliyorum. 70 üniversite sayısından 180 üniversite sayısına ulaşmış ülke haline geldik. Çankırı’da 10 binin üzerinde öğrencimiz var. Bu rakamlar güzel rakamlar ama paralelinde illerimizin yatırım kapasitesini de artırmak zorundayız. Bununla ilgili son 5 yıldır Çankırı’da bir ivme kazandık. Ben burada şunu ifade etmek zorundayım. Çankırı Merkezde Yakınkent OSB’yi kurduk. Sayın Milletvekilimiz Hüseyin Filiz’in bu organizasyonda büyük emeği var. Kendisine Çankırılılar adına şükranlarımı sunuyorum. İnşallah Nisan ayı ortalarında Yakınkent OSB’nin alt yapı ihalesi de gerçekleştirilecek.” dedi.

Konuşmaların ardından kütüphaneye katkı sağlayanlara Sayın Valimiz tarafından plaket takdim edildi.

Açılışın ardından kütüphaneyi inceleyen Çankırı Valisi Vahdettin Özcan’a bilgi veren Dernek Başkanı Hüseyin Pilavcı, kütüphaneye 3 bin 500 kitap, eğitim cd’leri, 4 adet santranç takımı, öğretmenler için eğitici kitaplar, 5 adet bilgisayar, 1 projeksiyon cihazı ve projeksiyon perdesi, profesyonel fotokopi makinesi, 4 adet stor perde, kütüphane rafı, bilgisayar masaları ve 25 adet sandalye  kazandırıldığını ifade etti.



FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2015, 19:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER