ŞEHİTLER DİYARI ÇANAKKALE’YE KÜLTÜR VE TARİH GEZİLERİ BAŞLADI

Beykoz Belediyesi tarafından tarih bilincini artması, tarihte meydana gelen olayların genç kuşaklar tarafından doğru anlaşılması ve şehitlerimizi yâd etmek üzere her yıl mart ve haziran ayları arasında Çanakkale Yarımadası’na düzenlenen kültür ve tarih gezileri başladı.

ŞEHİTLER DİYARI ÇANAKKALE’YE KÜLTÜR VE TARİH GEZİLERİ BAŞLADI
Beykoz’dan Çanakkale’ye ilk kafile 17 Mart akşamı uğurlandı. 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde bölgeyi ziyaret eden Beykozlular, Çanakkale Yarımadası’ndaki şehitlikleri ziyaret ederek atalarımızı şehit düştükleri topraklarda minnet ve şükranla yâd etti.
Her köşesinde ayrı bir kahramanlık öyküsü bulunan topraklara yapılan ziyarette şehitlerimizin manevi huzurunda dualar edildi, profesyonel rehberler tarafından zaferle sonuçlanan deniz savaşlarının ve askeri harekâtların detayları aktarıldı. 

Kafileyi uğurlamaya gelen Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcısı Nevin Çalışkan, düzenledikleri gezi programıyla tüm ilçe sakinlerinde tarih bilincinin artmasını hedeflediklerini söyleyerek, geziye katılan vatandaşların da bu bilinçle hareket etmelerini istedi.  
İlçedeki okulların da iştirak ettiği Çanakkale Gezileri, Çavuşbaşı Çok Programlı Lisesi ve Boğaziçi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin 19 Mart akşamı bölgeye uğurlanmasıyla devam edecek.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2012, 15:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER