Schengen Vizelerinde biyometri uygulaması Başlıyor

Avrupa Birliği, 25 Eylül 2014 itibariyle Türkiye´de Schengen Vize başvurusunda bulunan herkesten Vize Bilgi Sistemi (VIS) için biyometrik verilerin alınmasını kararlaştırdı.

Schengen Vizelerinde biyometri uygulaması Başlıyor
Schengen Vizelerinde biyometri uygulaması Başlıyor

25 Eylül 2014 itibariyle Schengen Vizelerinde biyometri uygulamasına geçilecektir. Avrupa Birliği, 25 Eylül 2014 itibariyle Türkiye´de Schengen Vize başvurusunda bulunan herkesten Vize Bilgi Sistemi (VIS) için biyometrik verilerin alınmasını kararlaştırdı.

Dünyanın bir çok yerindeki Avrupa ülkelerinin vize bölümlerinde 2011`den beri başarılı bir şekilde yürütülen sistem, dünya çapında Schengen vize başvuruları ile ilgili bilgilerin toplandığı bir veri bankasıdır ve amacı, vizenin doğru olup olmadığının daha iyi incelenebilmesini ve suistimalin önlenebilmesini sağlamaktır. Başvuru sahipleri açısından başlıca yenilik, vize başvurusunda parmak izinin verilmesi olacaktır. Her 5 yılda bir yeniden parmak izi alınması gerekecektir.

Almanya´nın Türkiye´deki Vize Bölümleri ile hizmet sağlayıcı firma iDATA uygulamayı mümkün olduğunca kolay kılmak için gayret göstermektedirler. Bu doğrultuda özel bir VIP hizmeti de sunulacak olup, seyahat acenteleri vasıtasıyla başvuruda bulunma imkanı da sürdürülecektir. Ayrıca Ağustos 2014´ten beri Trabzon´da da bir vize başvuru merkezi faaliyettedir.

Almanya`nın Türkiye`deki Vize Bölümlerinin ve iDATA`nın web sayfalarında biyometri ve vize ile ilgili sıkça sorulan soruların cevaplarını da bulabilirsiniz.

//www.ankara.diplo.de

//www.istanbul.diplo.de

//www.izmir.diplo.de

//www.idata.com.tr

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2014, 15:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER