Ataşehir'de Hastane yolunda zincirleme kaza

Ataşehir'de Hastane yolunda zincirleme kaza

Ataşehir'de Hastane yolunda zincirleme kaza
Hastane yolunda zincirleme kaza  Ataşehir'de kanser hastası yaşlı annesini hastaneye yetiştirmeye çalışan sürücü, zincirleme trafik kazasına neden oldu.
Aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu meydana gelen kazada 2'si ağır 4 kişi yaralandı.   Kaza, Ataşehir TEM Otoyolu Bostancı Sapağı'nda akşam saatlerinde meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre aşırı hızla seyreden 34 JM 971 plakalı otomobil, sürücüsünün bir anlık dikkatsizliği nedeniyle Nursel Özel'in kullandığı 34 VT 2217 plakalı otomobile arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle sürücü Özel, direksiyonun hakimiyetini yitirerek sağ şeritte bulunan Salih Aydemir'in kullandığı 34 NM 867 plakalı otomobile vurdu. Kazada hastaneye gitmek üzere evinden çıkankanserhastası Naciye Kalkan ile aynı otomobilde bulunan kızı Latife Kalkan ağır yaralandı. Diğer otomobilde bulunan sürücü Nursel Özel ile Duygu Aydın kazanın etkisiyle şoka girdi. Uzun süre araç içinde çıkamayan yaralıların yardımına çevredeki vatandaşlar koştu.

HASTANEYE GİDİYORDUK

Oğlu tarafından Süreyya Paşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne götürülürken kaza nedeniyle ağır yaralanan Naciye Kalkan (70) kanlar içinde ambulans bekledi. Oğlunun elini sıkı sıkı tutarak yardım bekleyen yaşlı kadının başından kanlar aktı. Yaralı annesinin bilincini açık tutmaya çalışan sürücünün çabası ise görülmeye değerdi. Bir eliyle annesinin elini tutan sürücünün diğer eliyle de su içirmeye çalıştığı görüldü. Aynı araç içinde başından yaralanan Latife Kalkan da otomobilden çıkarak yol kenarında ambulans bekledi. Başından yaralanan ve sürekli kan kaybeden Kalkan,'Hastaneye gidiyorduk. Galiba arkadan biz çarptık. Otomobilde yaralı olan annemi hastaneye götürüyorduk.' dedi.

ŞOKA GİRDİLER

Kazanın şokunu atlatamadıkları gözlenen sürücü Nursel Özel ile aynı otomobilde bulunan Duygu Aydın, uzun süre kaza yaptıkları araçtan çıkmak istemedi. Çevredeki vatandaşların ısrarlarına rağmen araç içinde kalan 2 kadın ambulansın gelmesini bekledi. Otomobil içinde beklerken gazetecilerin sorularını cevaplandıran Nursel Özel, 'Biz seyir halindeyken birotomobilarkadan çarptı. Ben de önümdeki otomobile arkadan vurdum. Kaza sırasında kafamızı çarptık. Başımda ağrılar var.' diye konuştu.

OLAY YERİNDEN GEÇEN AMBULANS MÜDAHALE ETMEDİ

Bu arada kaza sonrası olay yerinden geçen 112'ye ait ambulansın kaza yerinde durmaması dikkat çekti. İki otomobilin içinde yardım bekleyen 4 yaralının şaşkın bakışları arasında yoluna devam eden ambulans şaşkınlığa neden oldu. Ambulansın boş olduğu halde olay yerindeki yaralılara müdahale etmediğini öne süren bir vatandaş ise bu duruma tepki gösterdi. Bir süre sonra gelen ambulanslarla Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı. Tedavi altına alınan yaralılardan Naciye Kalkan'ın hayati tehlikeyi atlatamadığı belirtildi.

AŞIRI HIZ İDDİASI

Kazaya neden olduğu belirtilen sürücünün aşırı hız yaptığı öne sürüldü. Kazada otomobili büyük hasar gören Salih Aydemir, kaza anını şöyle anlattı. "Bir arkadaşımı beklemek için sağ şeride yanaşıyordum. Birden en sol şeritten bir otomobilin hızla geldiğini gördüm. Önce kadın sürücünün kullandığı otomobile çarptı. Büyük bir gürültü koptu. Kadın sürücünün kullandığı otomobil de benim otomobilime çarptı. Bariyerler olmasa daha da ileriye sürükleyebilirdi. Hastaneye hasta götürüyorlarmış.'

samanyoluhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER