Ataşehir Belediyesi Halk Müziği Korosu Kuruluyor

Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde devam eden sanat eğitimleri kapsamında yetişkinlere yönelik halk müziği korosu kuruluyor. Adaylar, Ataşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne gelerek ya da Çağrı Merkezine telefonla kayıt yaptırabilecekler.

Ataşehir Belediyesi Halk Müziği Korosu Kuruluyor

“Ataşehir Belediyesi Halk Müziği Korosu” kuruluyor
Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde devam eden sanat eğitimleri kapsamında yetişkinlere yönelik halk müziği korosu kuruluyor. Adaylar, Halk Müziği Korosu ön elemelerine katılabilmek için Ataşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne gelerek ya da Çağrı Merkezine telefonla kayıt yaptırabilecekler.

17 yaş ve üzeri kişilerin katılabileceği koro için; kayıtların ardından Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün belirlediği tarihte başvuru sahiplerine bilgi verilerek ön eleme yapılacak.

Ön elemeyi geçerek Ataşehir Belediyesi Halk Müziği Korosu’na katılan adaylar için çalışmalar Çarşamba günleri saat 19.00’da ATAMEM’de yapılacak.

Ön eleme sınavında istenenler

Ön kayıt yaptıran adaylar için, Ataşehir Belediyesi sınava giriş formu hazırlayacak ve sınav günü adaylara verecektir. Adayların yanlarında kimliklerini getirmeleri yeterli olacaktır. Piyano eşliğinde ses ve melodi duyumları ile ritimsel duyum üzerine bir sınav yapılacaktır. Adaylar kendi istekleri doğrultusunda bir halk müziği eseri de icra edebilecekler.

Bilgiler:

Ataşehir Belediyesi Halk Müziği Korosu kayıtları başlamıştır.

Seçmeler için müracaat: Basın yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile Çağrı Merkezi’ne yapılacaktır.

Son Başvuru: 09 Mart 2012

Kayıt şartları:

1)     17 yaşından büyük olunmalı.

2)     (0216) 570 50 00 d:1190 veya 1191 numaralı telefonlardan kayıt yapılabilinir. Telefonla kayıt için ad-soyad, T.C kimlik numarası, doğum tarihi,  yaşadığı yer,  telefon bilgileri yeterli olacak. Kayıt olanları belediye görevlileri arayarak, ön eleme tarihi hakkında bildirme yapacaktır.

3)     Ön eleme sonucunda başarılı olanlar koroya kabul edilecekler.

4)     Koro çalışmaları Çarşamba günleri ATAMEM’de saat 19.00’da yapılacaktır.

5)     Koro halk müziği korosudur ve halk müziği eserlerini seslendirilecektir.

Seçmeler için istenecekler:

İşitsel bir eleme yapılacaktır.

1)     Tek ses

2)     Çift ses

3)      Melodi

4)     Ritim

5)     Zorunlu değildir fakat eğer hazırlanıldıysa bir halk müziği eseri icra etmesi adaydan istenecektir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER