İstanbul ataşehir Prim Merkezi!

İstanbul Finans Merkezi'nin henüz temeli atılmadan, çevresideki projeler altın gibi değerlendi

İstanbul ataşehir  Prim Merkezi!

Ataşehir'deki İstanbul Finans Merkezi geçtiğimiz günlerde nihayet 'yüzünü' gösterirken, bölgedeki projeler yüzde 100'e kadar varan oranlarda prim yaptı. Finans Merkezi’ne yakın olmak isteyen Kredi Kayıt Bürosu Varyap Meridian’ın içinde kendine bir blok ayırtırken, bölgedeki projelere yabancılardan da yoğun ilgi var.

Ziraat Bankası, Sermaye Piyasası Kurulu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Vakıfbank, Halkbank gibi finansın devlerini buluşturacak olan Ataşehir'de 177 hektar alana kurulacak olan İstanbul Finans Merkezi, bölgeye inanılmaz bir cazibe getirdi. Bölgedeki konut ve ofis fiyatları da bu çalışmalara kayıtsız kalmadı ve rekor oranlarda prim yapmaya başladı. Öyle ki bazı projelerde değer artışı yüzde 100'lere kadar ulaştı. Yatırımcıların da ilgisini çeken bölgeye yabancı yatırımcı talebinde de artış yaşanıyor. Bölgede gayrimenkul üreten firmalar ise durumdan oldukça memnun. İşte bölgenin iddialı inşaat firmalarının İstanbul Finans Merkezi ve bölgeye yönelik yorumları:


'YATIRIM İÇİN TÜRKİYE'NİN EN DEĞERLİ MERKEZİ'
Sarphan Group İnşaat Genel Koordinatörü Vekalet Kaba, hayata geçirilmesi planlanan İstanbul Finans Merkezi ile birlikte büyük bir sinerji oluşacağına işaret ederek şirketlerin değerine değer katacağını vurguladı. Kaba, “İstanbul Anadolu Yakası'nda kurulacak olan Türkiye'nin yeni finans merkezi, gelişen ve hızla büyüyen ekonomimize ulusal ve uluslararası kaynak ve destek sağlamak amacıyla BDDK, Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halk Bankası'nın merkezleri ile Sermaye Piyasası Kurulu'nun tek bir merkezde bir araya gelmesiyle büyük bir sinerji yaratacak” dedi. Kaba, “Bölge aynı zamanda yatırım açısından Türkiye'nin en değerli merkezi olarak büyük prim yapacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

SARPHAN FİNANS PARK'TA FİYATLAR 1.4 MİLYONA ÇIKTI
Sarphan Finans Park kurulacak merkezin tam kalbinde yer alıyor. Ataşehir'de yükselmeye başlayan Sarphan Finans Park, TOKİ iştirakleri Emlak Konut GYO ve Emlak Pazarlama İnşaa (EPP) ve Sarp Group işbirliği ile hayata geçiyor. Toplam 13 kattan oluşan, 50.62 ila 118.73 m2 aralığında değişen işyerlerine sahip Sarphan Finans Park Ofis'te 4 kat otopark, lobi, resepsiyon, her türlü teknik donanıma sahip ofisler, süs havuzu, ön ve yan cephelere bakan ofislerde teraslar ve kat bahçeleri, panoramik asansörler, merkezi ısıtma ve soğutma, gelişmiş ses ve ısı yalıtımı bulunuyor. Sarphan Finans Park Ofis'te bulunan işyerlerinin fiyatları ise 520 bin TL ile 1 milyon 400 bin TL arasında değişiyor.

KREDİ KAYIT BÜROSU MERİDİAN'A TAŞINIYOR
Varyap Meridian, 20 ile 58 kata sahip 5 rezidans kule içerisinde 1.500 konut, Türkiye’nin 5 yıldızlı ilk iş, otel ve kongre merkezi olan Meridian for Business, değişik büyüklükte mağazalar ve işyerleri ile şekillenen şehir meydanından oluşuyor. Kredi kuruluşları ile finansal kuruluşlar arasında bilgi ve belge paylaşımını sağlamak üzere kurulan KKB Kredi Kayıt Bürosu da merkezini Ataşehir’de kurulacak İstanbul Finans Merkezi’ne yakın olmak amacıyla Varyap Meridian içerisindeki bir bloka taşıyor.

‘BÖLGE İÇİN KRİTİK KİTLEYE ULAŞACAK'
Varyap Meridian projesi ile Ataşehir'e yeni bir vizyon kazandırmayı hedeflediklerini söyleyen Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş, “Ataşehir, uluslararası konut ve ofis piyasası açısından dünya yatırımcılarının gözlerinin üzerinde olduğu yeni bir lokasyon olarak yükselmekte. Türkiye Bankalar Birliği için Deloitte Consulting firmasının gerçekleştirdiği fizibilite çalışmasına göre İstanbul, finans merkezi olarak ‘kritik kitle’ye ulaşacak ve orta vadede Moskova’yı geride bırakarak Londra, New York, Şanghay ve Tokyo ile birlikte, dünyanın beş lider finans merkezinden biri olacak. Finans Merkezi kapsamında Ataşehir bölgesinde yeni yollar ve raylı sistemmetro çalışmaları yapılacak. Boğaz Köprüsü ile FSM Köprüsü yollarının kesişme noktasındaki konumu önemlidir. Ataşehir, İstanbul’un Asya yakasını Ankara’ya bağlayan ana artere çok yakın. Batı yönünden Levent’ten ve doğuda kentin yeni sanayi ve dağıtım bölgesindeki ikinci büyük havaalanından ulaşım da son derece kolay” diye konuştu.

‘BÖLGEDE YOĞUN BİR HAREKET YAŞANIYOR’
“Dünyada ekonomik krizin devam ettiği süreç içinde Türkiye olarak sahip olduğumuz ekonomimiz ile dünyada bir yıldız haline geliyoruz” diye konuşan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya, “Ataşehir bölgesinde oluşturulması planlanan finans merkezi bölgeye hareketlilik getirdi. Geçen sene teslimini gerçekleştirdiğimiz ve home office’lerden oluşan Flex Ataşehir projemizde şu an değer artışı yüzde 65 oranlarına ulaştı” dedi.

‘ATAŞEHİR'DE İKİNCİ YÜKSELİŞ DÖNEMİ, FİYATLAR ARTAR'

Teknik Yapı Holding Başkanı Nazmi Durbakayım, “Ataşehir iki aşamalı bir gelişim gösterdi. 2004 – 2010 dönemindeki ilk aşamada Ataşehir’in yeni bir merkez olacağına yönelik projeler gündeme geldi Bu süreç içinde aralarında Teknik Yapı olarak gerçekleştirdiğimiz Uphill Court ve Deluxia Palace/Suites’in de bulunduğu projeler yatırımcılarına yüzde 100-200 arasında değişsin oranlarda prim kazandırdı” dedi. Geçen yılın başından itibaren Finans Merkezi çalışmalarının hız kazanmasıyla birlikte ikinci aşamanın başladığına işaret eden Durbakayım, “Dolgunluğa ulaştığı düşünülen fiyatların önü tekrar açıldı. Ataşehir’deki fiyatların biraz daha artmasını ve mevcut fiyatların prim yapmasını bekliyoruz” diye konuştu. Teknik Yapı'nın Ataşehir'de hayata geçirdiği projelerden biri olan Deluxia Palace, 481 daireden oluşuyor. Bir yıl içinde stüdyo daireler 135 bin TL’den 203 bin TL’ye, 1+1’ler 190 bin TL’den 300 bin TL’ye çıktı. Yüzde 110’a varan prim artışı oldu. Deluxia yüzde 110 prim yaptı

htekonomi





YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER