Yenisahra ve Barbaros Mahallesi İmar Plan irtibat ofisi açıldı

Ataşehir Belediyesi, Yenisahra ve Barbaros mahalleleri imar planları için konunun uzmanlarının bulunduğu, vatandaşın her türlü sorusunun cevaplanacağı bir irtibat ofisi açtı.

Yenisahra ve Barbaros Mahallesi İmar Plan irtibat ofisi açıldı
Yenisahra ve Barbaros Mahallesi İmar Plan irtibat ofisi açıldı


Ataşehir Belediyesi, Yenisahra ve Barbaros mahalleleri imar planları için konunun uzmanlarının bulunduğu, vatandaşın her türlü sorusunun cevaplanacağı bir irtibat ofisi açtı.

Ataşehir'de planlama masada değil sokaktaAtaşehir’de daha önce Türkiye’nin hiçbir yerinde yapılmayan “yerinde katılımcı planlama” ile kapalı kapılar ardında değil; halkla birlikte, vatandaşların dilekçeleri üzerine, onların taleplerini esas alan bir uygulama yapılıyor.



Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin “1/5000 Ölçekli Revizyon İmar Planı”nın İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Aralık ayında onaylanmasının ardından 1/1000 ölçekli imar planlarını hazırlayacak olan Ataşehir Belediyesi, çalışmalarını vatandaşlarla birlikte yürütecek. Bu kapsamda, Ataşehir’de daha önce Türkiye’nin hiçbir yerinde yapılmayan “yerinde katılımcı planlama” ile kapalı kapılar ardında değil; halkla birlikte, vatandaşların verecekleri dilekçeler üzerinden ilerlenerek, onların taleplerini esas alan bir uygulama yapılıyor.
Yenisahra ve Barbaros Mahallesi Plan irtibat ofisi açıldı


Ataşehir Belediyesi, Yenisahra ve Barbaros mahalleleri imar planları için konunun uzmanlarının bulunduğu, vatandaşın her türlü sorusunun cevaplanacağı bir irtibat ofisi açtı. 4 şehir plancısı ve 1 avukatın hazır bulunduğu Plan İrtibat Ofisi’nde, vatandaşlara planlarda yapılan değişiklikler anlatılıp, müstakil yapılaşmada ve parsel birleştirmelerinde geçerli olacak imar hakkı ile müteahhitle anlaşma halinde geçerli olacak haklar konusunda detaylı bilgi veriliyor. Plan İrtibat Ofisi’nde ayrıca; yol, donatı, cami, park gibi alanlarda kalan parseller ile yerinde yapılaşamayan parsellerin çözümü gerçekleştirilecek. Vatandaşların başvuru dilekçelerine göre de 1/1000 ölçekli imar planının tasarımına başlanacak.

Belediye Başkanı İlgezdi: “Müteahhitlerle anlaşmanızı bir hukukçuyla yapın”
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, vatandaşı inşaat firmalarına karşı uyararak yaşanabilecek mağduriyetlere dikkat çekti. İlgezdi, vatandaşların kafalarında olan soru işaretlerini ve merak ettikleri her şeyi bu ofise gelerek, ilgili ekibe sorabileceklerini ve gerekli bilgilendirmenin yapılacağını vurgulayarak şunları söyledi: 
"Ben her mahalleye geldiğimde 'güvenmediğiniz müteahhitlerle anlaşma yapmayın' diye meselenin altını çizdim. 'İşin ehli müteahhitlerle anlaşma yapın, protokollerinizi ona göre yapın ki gelecekte mağdur olmayın' dedim. Bundan sonra protokol yapacak vatandaşlarımıza tekrar söylüyorum, anlaşmalarınızı mutlaka bir avukat ve hukukçu nezdinde hazırlayın. Protokollerde açık noktalar olabilir. Bir arkadaşınızla, tanıdığınızla değil mutlaka bir hukukçuyla birlikte protokolleri yapın." 

Yenisahra ve Barbaros  Mahallesi İmar Plan Bilgilendirme Ofisi,

Adres : Barbaros Mahallesi Mimar Sinan Caddesi No 95   (Barbaros Mahalle Muhtarlığı’na 50 metre mesafe) ATAŞEHİR

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2016, 15:01
YORUM EKLE
YORUMLAR
Recep ateş
Recep ateş - 7 yıl Önce

İyi akşamlar mustafa Kemal mah si için niye ofis açmıyorlar bu mahalle yi hep erteliyorlar yazıklar olsun

SIRADAKİ HABER

banner110

banner109