ATAŞEHİR'DE ÇOCUK BAYRAMINDA BÜYÜKLER DE EĞLENDİ

Ataşehirli çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için hazırlanan birbirinden renkli etkinliklerle eğlendi.

ATAŞEHİR'DE  ÇOCUK BAYRAMINDA BÜYÜKLER DE EĞLENDİ
ATAŞEHİR'DE  ÇOCUK BAYRAMINDA BÜYÜKLER DE EĞLENDİ

Ataşehirli çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için hazırlanan birbirinden renkli etkinliklerle eğlendi.

Ataşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Kukla Festivali, sokak tiyatrosu, çocuk korolarının konserleri, park eğlenceleri, atölye çalışmaları ve resim sergileri çocuklara doyasıya bir 23 Nisan coşkusu yaşattı. 
Mustafa Saffet Kültür Merkezi, Cemal Süreya Etkinlik Merkezi, Neşet Ertaş Kültür Evi, Düştepe Oyun Müzesi, Küçükbakkalköy Mahallesi Prestij Caddesi, Mustafa Kemal Mahallesi Deniz Gezmiş Parkı, Ferhatpaşa Mahallesi Dr. Necmettin Erbakan Parkı ve İçerenköy Mahallesi Muhtar Tacim Ayvadaş Parkı’nda düzenlenen etkinlikler ile daha çok çocuğa ulaşılması sağlandı. 
Bu yıl Ataşehir’de ilk kez düzenlenen Uluslararası Kukla Festivali’ne İtalya, İspanya, Portekiz, Çek Cumhuriyeti ve Bulgaristan’dan gelen yabancı konukların yanında Türkiye’den Biteatrel “Masal Gülleri”, Açıkgöz Kukla Tiyatrosu “İbiş’in Konağı”, Cengiz Özek Gölge Tiyatrosu ise “Çöp Canavarı” oyunuyla katıldı. Ataşehirli çocukları kukla sanatı ile tanıştıran festival, sadece çocuklar değil yetişkinler tarafından da büyük beğeni topladı.
23 Nisan etkinlikleri kapsamında Ataşehir Belediyesi Gençlik Orkestrası ve Çocuk Korosu verdikleri konserde; çocuk şarkıları, marşlar ve halk türküleri seslendirirken, Zülfü Livaneli’nin himayesinde kurulan “Çocuk Kalbim Seni Söyler” korosu da Livaneli’nin şarkılarını söyledi.  
Çocuk Bayramı’nın sürprizi ise “Sermet Erkin’’ tarafından sahnelenen sihirbazlık gösterisi oldu. Küçükbakkalköy Mahallesi Prestij Caddesi’nde iki kez sahnelenen gösteride Sermet Erkin, çocukları illüzyon gösterisiyle etkilerken, esprileriyle de güldürdü.
Çocuklar için hazırlanan sokak tiyatrosu etkinlikleri ise 30 Nisan’a kadar mahallelerdeki parklarda Ataşehirlilerle buluşmaya devam edecek. “Ormanda Şenlik Var” isimli oyun toplam 15 mahallede sahnelenecek.  
Ataşehir Belediyesi’nin “Sanat Eğitimini Mahallenize Getiriyoruz” projesinde eğitim alan çocukların “23 Nisan Dev Sanatçılar” isimli sergisi de açıldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109