Almanya Ekonomisi

Alman Ekonomisi, Avrupa’nın en büyük, dünyanın da üçüncü büyük ekonomisi

Almanya Ekonomisi

Almanya Ekonomisi 

Alman Ekonomisi, Avrupa’nın en büyük, dünyanın da üçüncü büyük ekonomisi


  • Ekonomik performans

    Alman Ekonomisi, Avrupa’nın en büyük, dünyanın da üçüncü büyük ekonomisi durumundadır. Avrupa Birliği içerisinde en yüksek gayri safi milli hasılaya ve en büyük nüfusa sahip olan Almanya, Avrupa’nın enönemli pazarı konumundadır. 2004 yılı rakamlarına göre 2216 milyar Euroluk gayri safi milli hasılasıyla, kişi başına düşen milli gelir 26856 Euro’dur.
  • İhracat

    2004 yılı rakamlarına göre Almanya, dünya ihracat şampiyonudur. Mal ihracatı 733,5 milyar Euro seviyesindedir. Almanya´nın en önemli dış ticaret ortakları oranları ile şu şekilde sıralanabilir: Fransa (%10,3), ABD (%8,8), Büyük Britanya (%8,3), İtalya (%7,1)
  • Ekonomik yapı

    Alman ekonomisi, uluslararası alanda faaliyet gösteren büyük grupların yanısıra orta ölçekli işletmelerden oluşmaktadır. Çalışan nüfusun %70’i ise bu işletmelerde istihdam edilmektedir.
  • Önemli sektörler

    Almanya´daki önemli sektörler de şu şekilde sıralanabilir: Otomotiv, makine sanayi, elektroteknik, kimya, çevre teknolojileri, ince mekanik, optik, tıp, biyoloji ve gen teknolojileri, nanoteknoloji, uzay ve havacılık, lojistik
  • Yatırım ülkesi

    2003 yılı verilerine göre Almanya, yabancı yatırımcılar için ilginç bir yatırım ülkesi konumundadır. Dünyanın en büyük 500 firması Almanya’da da faaliyet göstermektedir. Toplam 22 000 yabancı firma 2,7 milyon çalışan istihdam etmektedir. Almanya´ya doğrudan yapılan yabancı yatırımlar 544,6 milyar Dolar seviyesine ulaşmıştır.
  • Altyapı

    36000 kilometrelik demiryolu 230000 kilometreye ulaşan karayolu aği ile Almanya, son derece gelişmiş ve dinamik bir altyapıya sahiptir. Almanya bunun yanısıra dünyanın en modern ve gelişmiş telefon ve iletişim ağına sahiptir.
  • Fuarlar

    Yılda yaklaşık 140 uluslararası fuarla Dünyanın en önemli fuarlarının yaklaşık 3’te biri Almanya’da düzenlenmektedir.

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2016, 15:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER