‘Kelimeler ve Kader’

Bejan Matur Zeytinburnu Kültür Merkezi’nde bu ay, ‘Kelimeler ve Kader’ adlı son kitabıyla Esra Yalazan’ı konuk etti. “Ne kendimi, ne yazarı ne de kitabı salt olarak anlattım Kelimeler ve Kader’de. Anlatılan tüm parçaların bir bütünü bir sentezi” diyor katıldığı söyleşide Gazeteci-Yazar Esra Yalazan.

‘Kelimeler ve Kader’
Esra Yalazan son kitabı Kelimeler ve Kader’in hikayemsi denemelerden oluştuğunu ve kitapta Borges’ten Ahmed Hamdi Tampınar’a kadar farklı renkleri bir araya getirmeye çalıştığını ifade etti. 

“Kitapta yer alan yazarlar ve okuyucuyla kurduğum şeffaf köprüyle kurgusal metinlerden sıyrılarak samimi bir ortam yarattım” diyen Yalazan, kullandığı dili önemsediğini ve köşe yazılarından derledikleri ile okuyucuya doğal bir hikaye sunduğunu söyledi.  Yalazan konuşmasına şöyle devam etti:

“Yazılarımı asla bir gazete yazısı olarak yazmadım. O satırlar her zaman bir kitap için yazılmış birer sayfaydı. Yazdığım satırlar, yazarı yada kitabını anlatmadı sadece. Hikayenin içinde yer alan bilgiler doğal örgüsü içinde okuyucuya ulaşıyor ve farklı bir birleşimin temsilcisi oluyor.”

İnsanları aşağılayan sınırları yıkmak için yazdığını ifade eden Yalazan “Her şeye bir sınır konuluyor ama bu sınırlar kelimelerin yeniden inşası ile yok oluyor. Size verilen yaşamı sonsuz kılmak, tek başına olmadığını hissetmek ve hissettirmek için yazıyorum. Kelimeler benim özgürlüğüm, bir şeyleri değiştirebilme gücüm” diyor Yalazan katıldığı söyleşi programında. 
  
Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşen ve Bejan Matur’un moderatörlüğünü yaptığı program katılımcılardan gelen soruların cevaplanması ile son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER