FIRINDA YILBAŞI, HİNDİ TARİFİ

YILBAŞI SOFRASINA ÖZEL TARİF, CHEFSCHOOL’DAN YILBAŞI SOFRASININ OLMAZSA OLMAZI ‘HİNDİ’ TARİFİ

FIRINDA YILBAŞI, HİNDİ TARİFİ
 FIRINDA YILBAŞI, HİNDİ TARİFİ

YILBAŞI SOFRASINA ÖZEL TARİF, CHEFSCHOOL’DAN YILBAŞI SOFRASININ OLMAZSA OLMAZI ‘HİNDİ’ TARİFİ
Chefschool’un Eğitmen Sefi Devran Karaalp, yılbaşı sofrasına yakışır ‘Fırında Kestaneli Hindi’ lezzetinin sırlarını paylaşıyor.

Fırında Yılbaşı Hindisi


Malzemeler
1 adet hindi (4 -6 kg.)
500 gram baby havuç 
500 gram baby kabak
500 gram Brüksel lahanası
100 gram tereyağ 
100 gram un 
1 adet limon 
½ paket taze kekik
4 adet kuru defne yaprağı 
1 adet kuru soğan 

Kestaneli ic pilav için malzemeler

800 gram osmancık pirinç 
1200 litre su veya tavuk suyu 
2 çay kaşığı tarçın 
2 çay kaşığı yenibahar
2 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu 
400 gram soyulmuş kestane 
60 gram tereyağ 
60 gram sıvı yağ


Hazırlanışı
Hindinin içine dörde bölünmüş soğan ve limon ile defne yaprakları ve taze kekik konur. Tuz ve karabiber ile her yeri tatlandırıp 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika, daha sonra 140 dereceye indirilerek 1 buçuk saat pişirilmeye devam edilir. Sebzelerin hepsi sırayla iki tutam tuz eklenmiş kaynar suda birer dakika haşlanır ve diriliğini kaybetmemesi için buzlu suya konur. Daha sonra sebzeler tekrar tavada ısıtılır. Tereyağ ve un kısık ateşte kahverengi olana kadar kavrulur.
Fırından çıkarıp porsiyonlanan hindi suyu, tereyağ ve un karışımına eklenir. Suyu yetmez ise sos kıvamına gelene kadar su eklenir, böylece grayvy sos elde edilmiş olur ve hindi kurumaz.

İç pilavın hazırlanışı
Pirinçler 30 dakika önceden suda bekletilip yıkanır ve iyice kurutulur. Tereyağ ve sıvı yağ pilavın pişirileceği tencerede ısıtılır ve pirinç eklenir. Kısım ateşte 30 dakika kavrulur. Baharatlar, dereotu ve dörde bölünmüş kestaneler eklenir. Sıcak su veya tavuk suyu kavrulan pirinçlere eklenir, 3 dakika sonra ateş kısılır ve suyu tamamen çekene kadar pişirilir. Yarım saat dinlendikten sonra servise hazır.

ChefSchool Hakkında

Chefschool Profesyonel Aşçılık Okulu'nun amacı; sektörün zorunlu ihtiyacı olan profesyonel eğitimli aşçıları yetiştirmektir. Bununla amaçlanan Türk ve Osmanlı mutfağını geliştirip dünya mutfaklarıyla harmanlayabilmesidir. Şef adayları, eğitmen şefler de dahil olmak üzere tüm öğrencilerin demo şeklinde izleme amaçlı değil, herkesin aynı ürünler ile reçeteleri uygulayabildiği bir eğitim sistemine dayanmaktadır. Chefschool'da öğrenciler eğitimleri boyunca AB projeleri ve diğer projeler ile farklı ülkelerin en iyi şefleriyle çalışma fırsatı bulup, seçkin davetlilere sunmaktadır. Son olarak Food For Diplomacy (foodfordiplomacy.org ) projesi kapsamında 11 ülke ve 18 şef ile çalışma fırsatı bulmuşlardır. Chefschool, öğrencileri staj konusunda gösterdikleri başarıya göre yerleştirmekte, rutin kontrolleri staj süresince eğitmenler tarafından yapılmaktadır.

//www.chef-school.net/

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER