Ümraniye'de Yaz Kuran Kursu Öğrencileri Ödüllerini aldılar

ÜMRANİYE BELEDİYESİ YAZ KUR’AN KURSU SPOR OKULLARI ÖDÜL VE KAPANIŞ TÖRENİ YAPILDI

Ümraniye'de Yaz Kuran Kursu Öğrencileri Ödüllerini aldılar
Ümraniye'de Yaz Kuran Kursu Öğrencileri Ödüllerini aldılar

ÜMRANİYE BELEDİYESİ YAZ KUR’AN KURSU SPOR OKULLARI ÖDÜL VE KAPANIŞ TÖRENİ YAPILDI

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

Ümraniye Belediyesi Yaz Kur’an Kursu Spor Okulları, 2014 yılı sezonunu tamamladı. Yaz Kur’an Kursu Spor Okullarının kapanışı nedeniyle düzenlenen törende, 7 branşta ödül almaya hak kazanan öğrencilere madalyaları verildi.

Ümraniye Belediyesi’nin okulların kapanmasıyla başlattığı Yaz Kur’an Kursu ve Spor Okulları sona erdi. Eğitimlerini tamamlayan öğrenciler için Ümraniye Belediyesi, Ümraniye İmam Hatip Lisesi Kapalı Spor Salonu’nda tören düzenledi. Kapanış törenine, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra, Ümraniye İlçe Müftüsü Ercan Aksu, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen,  Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Muhammet Kılıç, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ÇOCUKLAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

Yaz Kur’an Kursu Spor Okullarında eğitim alan çocuklar çeşitli gösteriler yaptı. Birbirinden ilginç gösteriler sahneleyen çocuklar, seyircilerden büyük alkış aldı. Küçük yaşlarına rağmen gösterdikleri performansları hocaları ve velileri tarafından tam not aldı. Program sonunda Yaz Kur’an Kursu Spor Okullarında başarılı öğrencilere madalyaları verildi.

MESUT ÖZDEMİR, “BİZLER SAĞLIKLI BİR NESİLİN YETİŞMESİ İÇİN ÇABALIYORUZ

Açılış konuşmasını yapan Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir; “Öğrencilerimizin daha iyi eğitim almaları için spor okullarımızı birleştirdik. Bu kapsamda Yaz Kur’an Kursu Spor Okullarında eğitim alan öğrencilerimiz öğlene kadar kuran eğitimi, öğleden sonra ise sportif eğitim almışlardır. Bu projede 2001 öğrencimiz yer aldı. 25 branş öğretmenimiz ise bu eğitimde görev aldılar. Yaz Spor Okullarımızda öğrencilerimize 19 spor salonunda Voleybol, Futbol, Basketbol, Jimnastik,  Masa Tenisi, Tekvando ve Karate olmak olmak üzere 7 branşta eğitim verildi. Tüm bu öğrencilerimiz Ümraniye genelinde toplamda 45 camiden geldi. Bizler sağlıklı bir nesilin yetişmesi için çabalıyoruz. Bu projenin oluşumunda ve ortaya çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

ERCAN AKSU; “ÇOCUKLARIMIZ BİZİM YARINLARIMIZ VE GELECEĞİMİZDİR”

Daha sonra söz alan Ümraniye İlçe Müftüsü Ercan Aksu; “Öncelikle şunu ifade etmek isterim ki Cenabı Allah bizlere sayısız nimetler bahşetmiştir. Bu nimetlerin başında siz çocuklarımız ve yavrularımız gelmektedir. Çocuklarımız bizim yarınlarımız ve geleceğimizdir. Bir milletin devamı ve bekası o milletin içinde bulunan çocukların bilinçli, ahlaklı, dinini, vatanını ve bayrağını sevmesine bağlıdır. Eğitimsiz ve milli şuurdan bihaber kimselerin eline bırakılan vatan yok olmaya mahkûmdur. Bizler sizleri sağlıklı ve eğitimli olarak yetiştirmeliyiz. Bu bakımdan böylesine güzel bir projeyi Ümraniye Müftülüğümüz, Ümraniye Belediyemiz, İlçe Spor Müdürlüğümüz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte organize ederek sporcu gençler yetiştirdik ve yetiştirmeye de devam edeceğiz diyerek sözlerine bitirdi.

MUHAMMET KILIÇ ”ÇOCUKLARIN YETENEKLERİNE KAPI AÇIYORUZ”


Programda kısa bir konuşma yapan, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Muhammet Kılıç “Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı ve Spor Bakanlığının arasında yapılan protokol antlaşmasıyla projenin uygulama alanı olarak Ümraniye’de güzel bir başlangıç yapmış bulunmaktayız.  Belediyemiz bizlere bu Projeyle lokomotif oldu. Bu güzel projeyi önümüzdeki yıllarda da devam edeceğiz. Emeği geçen herkese saygılarımı sunuyorum” dedi.

SÜLEYMAN GÖKÇİMEN “ARTIK ÜMRANİYE’MİZİN GENÇLERİ GELECEĞE UMUTLA BAKIYOR”

Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen ise; “Bugün burada tarihe tanıklık ediyoruz. Devlet ile Milletin kaynaşmasını hep beraber görüyoruz. Ümraniye Belediyemizin spora verdiği desteği burada bir kez daha görmüş olduk. Artık Ümraniye’mizin gençleri geleceğe umutla bakıyor. Ümraniye Belediyemize yapmış oldukları hizmetlerinden ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN HASAN CAN “ÖĞRENCİLER BU ÜLKENİN GELECEĞİDİR”

Törende bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, öğrencilerin ülkenin geleceği olduğunu belirterek, “Dünyanın dört bir tarafında sizin sahip olduğunuz imkânlara sahip olamayan kardeşleriniz var. Bu mübarek günlerde o kardeşleriniz için dua edin. Filistin’deki kardeşlerinize, Gazze’deki, Suriye’deki kardeşlerinize, Irak’taki kardeşlerinize top gülle seslerindeki mermiler altında inleyen kan ve gözyaşları akıtan kardeşlerinize dua edin. Çocuklar, siz güzel bir ülkedesiniz. Yarınları size teslim edeceğiz. Bin yıldan beri kardeşlik türkülerinin söylendiği kardeşliğin hâkim olduğu bir coğrafyada yaşıyorsunuz. Bizi de karıştırmak istediler, bizi de birbirimize kırdırmak istediler. Milli irademizle, güçlü irademizle oyuna gelmedik ve inadına kardeşlik dedik. Biz sizi 7,8 yaşındaki çocuklar olarak görmüyoruz. Yarının büyüklerisiniz” dedi. Konuşmasının ardından Başkan Hasan Can, öğrencilere madalyalarını takdim etti.

HEM EĞLENDİ, HEM ÖĞRENDİLER

Bu yıl, Ümraniye Belediyesi Yaz Kur’an Kursu Spor Okullarında 2001 öğrenci sportif, sosyal ve kültürel alanda eğitim aldı. Eğitimler, 19 spor salonlarında yapıldı. Okullarda Basketbol, Voleybol, Futbol, Masa Tenisi, Jimnastik, Tekvando ve Karate olmak üzere toplam 7 branşta eğitim verildi. Öğrencilerin servislerle taşınması, kıyafetleri (çanta, forma takımları) Ümraniye Belediyesi tarafından karşılandı.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA



Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2014, 18:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER