Geleceğin Liderleri Tuzla’da Buluştu

Geleceğin Liderleri Tuzla’da Buluştu

Geleceğin Liderleri Tuzla’da Buluştu
Tuzla Belediyesi tarafından düzenlenen “Türkiye Geneli Liselerarası Münazara Şampiyonası” finali, Tuzla’da yapıldı. Yeditepe ve Sabancı Üniversiteleri’nin sponsorluğunda gerçekleştirilen maçların ilk bölümü Sabancı Üniversitesi’nde, ikinci bölümü ise İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde yapıldı. Hararetli fakat bir o kadar da seviyeli tartışmalara sahne olan münazara maçları sonunda İstek Bilge Kağan Lisesi ile finale kalan İstanbul Robert Kolej takımı birinci oldu. 3 gün süren münazara maçları boyunca yarışmacılar, kendilerine verilen sıra dışı konuları seviyeli bir üslup ve kıyasıya tartışmalarla savunanarak, misafir dinleyiciler tarafından “İşte geleceğin liderleri” ifadeleriyle takdir topladılar.

YARIŞMAYA TÜRKİYE GENELİNDEN 55 LİSE KATILDI
Tuzla Belediyesi tarafından Türkiye genelinden liselerin katılımıyla düzenlenen münazara yarışmasına, 7’si Tuzla’dan olmak üzere İstanbul’dan 31, Denizli’den 8, İzmir’den 4, Kocaeli’nden 2, Gaziantep’ten 2, Ankara’dan 2, Aydın, Sakarya, Mardin, Uşak, Isparta ve Manisa’dan birer lise olmak üzere 55 lise katıldı.

EV SAHİBİ TUZLA YARIŞMAYA 8 LİSE İLE KATILDI
Fenerbahçe Koleji, TED Koleji, Bilkent Koleji, Haydarpaşa Lisesi, Robert Kolej gibi seçkin liselerin de katıldığı yarışmaya Tuzla’dan Tuğrulbey Lisesi, İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Piri Reis Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi, Tuzla teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Kaşif Kalkavan Lisesi, Mehmet Tekinalp Anadolu Lisesi ve Tuzla Anadolu Lisesi katıldı.

350 ÖĞRENCİ 200 TARTIŞMA
3 Gün süren yarışma boyunca, Türkiye genelindeki 55 liseden yarışmaya katılan 350 öğrenci, 10 farklı konuda 200 münazara maçı gerçekleştirdi. Maçlarda öğrencilere, “Zorunlu askerlik terk edilmeli, profesyonel orduya geçilmeli”, “Kamu çalışanlarının grev hakkı olmalı”, “Spor müsabakalarında çıkan olaylardan dolayı kulüpler ceza almamalıdır”, “Merkez Bankası’nın özerkliği kaldırılmalıdır”, “Vatandaşlar organlarını satabilmelidir”, “Anadilde eğitim serbest olmalıdır” gibi sıra dışı konular verilerek bu tezleri taraf ve karşıt görüş olarak savunmaları istendi. Oldukça hararetli ve etkili tartışmaların sergilendiği münazaralarda öğrencilerin seviyeli üslup çerçevesinde fikirlerini savunmaları dikkat çekti. Öğrencilerin, tezlerini ortaya koyma ve savunmadaki başarıları izleyicileri, “Geleceğin liderleri yetişiyor” düşüncesinde birleştirdi.

TUZLA BELEDİYESİ’NE TAKDİR
Son derece sıra dışı konulardaki maçlarda, çok kısa bir hazırlık süresinden sonra performanslarını ortaya koyan öğrenciler, izleyicilerden büyük alkış aldı. Yarışmaya, Türkiye’nin en seçkin eğitim kurumlarının aralarında olduğu oldukça geniş bir yelpazede katılım sağlayan ve 3 gün süren maçları başarılı bir organizasyonla tamamlayan Tuzla Belediyesi, yarışmayı izleyen entelektüel çevrelerin takdirini kazandı. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelerek yarışmayı takip eden misafirler, Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya bu organizasyonu gerçekleştirdiği için teşekkür ettiler.

GELECEĞİN LİDERLERİNİ YETİŞTİRİYORUZ
Sene başında Tuzla genelinde bir yarışma düzenlediklerini belirten Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Öğrencilerimizin performanslarını ve yarışmanın olumlu etkilerini gördüğümüzde, bunu daha da geniş bir ölçekte yapmayı arzu ettik. Bu düşünceyle Türkiye geneli münazara yarışmasını düzenledik. Demokrasinin, açık görüşün yaygınlaşması ve geleceğin liderlerini yetiştirmek için öğrencilerimize yönelik projeler üretmekteyiz. Üniversitelerle ortaklaşa düzenlediğimiz münazara yarışmaları da Tuzlalı öğrencilerimize bu noktada büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

BİRİNCİLERE I-PAD
Yarışma sonunda birinci gelen takım üyelerine birer i-pad, ikinci takım üyelerine netbook, en başarılı 5 tartışmacıya kol saati ve en başarılı tartışmacıya 500 TL para ödülü verildi. Final maçı ve ödüllerin verilmesinin ardından öğrenciler Tuzla Belediyesi tarafından sahilde bir süre misafir edildi ve meşhur Tuzla Köftesi ikram edildi. Tuzla’dan ve Tuzla Belediyesi’nin organizasyonundan övgüyle söz eden misafir öğrenciler, mutlu bir şekilde uğurlandılar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER