Engelli Çocuklardan “Çok Güzel Hareketler”

Engelli Çocuklardan “Çok Güzel Hareketler”

Engelli Çocuklardan “Çok Güzel Hareketler”
Tuzla Belediyesi yardım kuruluşu Gönül Elleri Çarşısı’nın “Engellerimiz Engel Değil” projesi kapsamında engelli çocuklar tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi, İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Çoğunluğu zihinsel engelli çocuklardan oluşan ve yaklaşık 6 ay tiyatro eğitimi alarak oyunlarını sahneleyen 15 kişilik engelli tiyatro grubunun başarılı performansları izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Engelli çocukların sahneye koyduğu 3 ayrı tiyatro gösterisinin ardından., Türk Tasavvuf Müziği ve Türk Sanat Müziği sanatçısı Ertuğrul Erkişi sahne aldı. Erkişi, Birbirinden güzel eserlerini seslendirdiği konserinin sonunda, “Minik Dualar” grubunun çocuk şarkılarını, engelli çocuklarla birlikte söyledi.

ENGELLERİNİ AŞTILAR
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nın kadın kent gönüllüleri tarafından yürütülen sosyal sorumluluk projelerinden “Engellerimiz Engel Değil” projesi ilk meyvelerini verdi. Proje kapsamında, çoğunluğu zihinsel engelli 15 çocuğun katılımıyla kurulan tiyatro grubu, “Kül Kedisi”, “Kibritçi Kız” ve “Özgür ile Karakaçan” isimli oyunları, İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde başarı ile sergiledi. Yaklaşık 6 aylık çalışmanın ardından sergilenen oyunlar ve engelli çocukların başarılı performansı, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

ENGELSİZ BİR TUZLA
Tiyatro gösterisinin ardından engelli çocuklara sertifika veren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı yaptığı konuşmada, “İzlediğim en güzel tiyatroydu. Tüm emeği geçenlere, eğitimcilere ve projeyi yürüten gönül elleri çarşımızın üyelerine yürekten teşekkür ediyor, çocuklarımızı ve ailelerini tebrik ediyorum” dedi. “Hepimiz, potansiyel birer engelli olduğumuzu unutmamalıyız” diyen Başkan Yazıcı, “Güzel Tuzlamızın daha engelsiz bir kent haline gelmesi ve tümüyle engelsiz bir yaşam için sayın kaymakamımız ve tüm kurumlarımızla koordineli olarak çalışmalar yürütüyoruz. Fiziki engellerin yanı sıra sosyal ve kültürel hayattaki engellerin de kaldırılması için tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

ALLAH BEDENLERİMİZE DEĞİL KALPLERİMİZE BAKAR
Programa katılarak bir selamlama konuşması yapan Tuzla Müftüsü Ahmet Silkin’de konuşmasında, İslam dininin hiçbir bireyin fiziki özelliği dolayısıyla ötekileştirilmesine, hor görülmesine asla müsamaha etmediğini ayet ve hadislerle anlatarak, “Rabbimiz bizim bedenlerimize değil, kalplerimize bakar. Burada bu etkinlikleri sergileyen çocuklarımızın gönüllerindeki ışıltıyı, canlılığı ve hayata sarılma azmini gördük. Fiziksel ve zihinsel engellerin gönüllere işlemediğine şahit olduk. Bu kardeşlerimizin hayatın her alanında ve her türlü faaliyette yer alabilmesi için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz” dedi.

ENGELLİ ÇOCUKLARLA MİNİK DUALAR
Tasavvuf ve Türk Sanat Müziği sanatçısı Ertuğrul Erkişi, tiyatro gösterisinin ardından izleyicilere bir konser verdi. Sevilen eserlerini izleyicilerle birlikte söyleyen Erkişi, konserin sonunda “Minik Dualar” olarak tanınan çocuk grubunun şarkılarını da sahneye çağırdığı engelli çocuklarla birlikte söyledi. Şarkılara başarıyla eşlik eden çocuklar, sanatçı Ertuğrul Erkişi ve dinleyicilerden tam not alarak, tiyatrodaki başarılarını müzikte de gösterebileceklerini kanıtladılar. Tiyatro oyuncusu Ali Nuri Türkoğlu’nun da misafir olarak katıldığı program sonunda, Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı tarafından emeği geçenlere çiçek ve plaket takdim edildi.







YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109