TÜRKİYE MAVİ BAYRAKLI PLAJ SAYISINI ARTTIRDI

Dünya genelinde 46 ülkede uygulanan Mavi Bayrak Programı kapsamında, Türkiye 454 Mavi Bayrak almaya hak kazanan plajı ile 2017 dünya üçüncüsü oldu.

TÜRKİYE MAVİ BAYRAKLI PLAJ SAYISINI ARTTIRDI
TÜRKİYE MAVİ BAYRAKLI PLAJ SAYISINI ARTTIRDI

Dünya genelinde 46 ülkede uygulanan Mavi Bayrak Programı kapsamında, Türkiye 454 Mavi Bayrak almaya hak kazanan plajı ile 2017 dünya üçüncüsü oldu. Ödüle hak kazanan 22 marinası ile de dünya sıralamasında 7. Sırada yer aldı.

 2017 MAVİ BAYRAK ÖDÜLLERİ AÇIKLANDI,

1993 yılında Turizm Bakanlığı’nın öncülüğünde ülkemizde başlatılmış olan Mavi Bayrak Programı, başlangıcından bugüne, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından yürütülüyor. Ülkemizin elde ettiği bu önemli başarı nedeniyle, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Başkanı Rıza Epikmen yaptığı açıklamada, “Türkiye'nin turizmde kalkınması ve uluslararası standartlara kavuşması için Vakfımız çaba göstermektedir. Dünya Turizm sektörü artık Mavi Bayraklı tesisleri tercih ediyor. Mavi Bayrak, tatil programı yapanların ve tur operatörlerinin aradığı, Dünya çapında halk nezdinde en çok tanınan ve bilinen eko-etikettir. Bu özelliği ile ülkemizin turizm sektöründe ve uluslararası turizm pazarında ayrı bir yeri vardır. Bayrak sayısının çok olması, aynı zamanda plajlarımızın mikrobiyolojik açıdan temiz ve çevre yönetimi yönünden duyarlı olduğunun bir belgesidir. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı olarak, kıyılarımızda dalgalanan Mavi Bayraklarımız ile 2017 yılında iyi bir sezon geçirilmesini dileriz.’' dedi.

46 ülke içinde, dünya üçüncüsü olan Türkiye’nin bu başarısı nedeniyle, Türkiye’de 13.000 konaklama tesisi listeleyen, 3000’den fazla otelle ve 20’ye yakın tatil şirketi ile partnerlik yapan Neredekal.com Genel Müdürü Özkan Hacıoğlu yaptığı açıklamada “Türkiye’deki 454 plajımız ve 22 marinamızın Mavi Bayrak ödülüne layık görülmesi ülkemizin turizm geleceği açısından da son derece önemli. Türkiye genelinde partnerlik yapmış olduğumuz otellerin büyük kısmının Mavi Bayraklı plajı olmasından dolayı da, ayrıca mutluluk yaşıyoruz. Tatil severlere, tertemiz denizlerimizde, binlerce kaliteli otel seçeneği sunuyoruz. Bu da tercihlerimizin, tüketici lehine ne kadar doğru olduğunu bizlere kanıtlıyor.” dedi.

Mavi Bayraklı plajlarımızın listesi ve infografik dokümanını buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz... 

Mavi Bayrak Ödülü Hakkında : Mavi Bayrak, plaj ve marinalara verilen, uluslararası bir çevre ödülüdür. Mavi Bayrak, Çevre yönetimine önem verildiğini, Çevre bilincinin oluşturulmasına yönelik etkinliklerin yapıldığını, deniz suyunun temizliğini, Plaj veya marinayı kullananların ihtiyaçlarına cevap verecek donanım ve güvenliğe sahip olduğunun garantisi niteliğindedir.
Bu ödül sadece plajlar için değil, aynı zamanda Marinalar ve Yatlar için de verilmektedir. Mavi Bayrak Ödülü nü alabilmek için, plajlar için 33 ve marinalar için 25 kriterin sağlanması gerekmektedir. Plajlardan 15 günlük aralar ile sezon boyunca deniz suyu numunesi alınmakta, mikrobiyolojik düzeyde ve üç parametrede analizler yapılmaktadır. Bu analizler “Avrupa Birliği Yüzme Suyu Direktifleri” kapsamında değerlendirilmektedir. Marinalar için ise deniz suyu analizi istenmemektedir. Deniz suyunun fiziksel görüntüsü, ana kriter olarak değerlendirilmektedir. Söz konusu numune alma ve analiz işlemleri Sağlık Bakanlığı tarafından yapılmakta ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca da bir kısmı finanse edilmektedir.

Mavi Bayrak, doğanın ve plajı kullanan seyahat severlerin korunmasını öngördüğü kadar, Uluslararası Turizm pazarında da büyük öneme sahiptir. Zira tatil yöreleri için önemli bir prestij ve tüketiciler tarafından da, önemli bir tercih sebebi olmaktadır. Mavi Bayrak Programı ülkemizde 1993 yılında Turizm Bakanlığı’nın öncülüğünde başlatılmış olup, başlangıcından bugüne bir STK olan, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından yürütülmektedir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109