Tüm Türkiye şehitleri için yürüdü

Sivil toplum örgütlerince bugün yurdun çeşitli yerlerinde düzenlenen teröre karşı protestolara binlerce vatandaş katıldı. İzmir ve Kayseri'deki protestolara sırasıyla 60 bin ve 50 bin kişi katılırken, İstanbul'da da İstiklal Caddesi'nde yürüyüş düzenlendi. Sivil toplum örgütleri,teröre karşı,protestolara,binlerce vatandaş katıldı, İzmir60 bin, Kayseri 50 bin kişi katılırken, İstanbul'da, İstiklal Caddesi'nde,yürüyüş düzenlendi.

Sivil toplum örgütlerince bugün yurdun çeşitli yerlerinde düzenlenen teröre karşı protestolara binlerce vatandaş katıldı. İzmir ve Kayseri'deki protestolara sırasıyla 60 bin ve 50 bin kişi katılırken, İstanbul'da da İstiklal Caddesi'nde yürüyüş düzenlendi.

Türkiye şehitleri için yürüdü

KAYSERİ’de sivil toplum kuruluşlarınca ortaklaşa düzenlenen teröre tepki mitingine yaklaşık 50 bin kişi katıldı. Mitingte konuşan Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit Aileleri Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Ali Yavuz, "Bu ülkenin dili Türkçe’dir. Bayrağı al- yıldızlı al bayraktır. Başkenti Ankara’dır. Bunu kimsenin değiştirmeye gücü yetmez" dedi.

TÜRKİYE ŞEHİTLERİ İÇİN YÜRÜDÜ

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan yaklaşık 50 bin kişi, ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ’Hepimiz mehmediz biz de askeriz’, ”Mecliste PKK istemiyoruz’, ’İmralıyı basarız, Apo’yu asarız’ sloganları atarak Şehitliğe kadar yaklaşık 3 kilometre yürüdü.

İZMİR'DE 60 BİN KİŞİ

İZMİR’de ise toplumun her kesiminden yaklaşık 60 bin kişi tepkilerini göstermek için Gündoğdu Meydanı’na akın etti. Ellerindeki Türk Bayraklarıyla alanı dolduranlar, Hakkari’deki son saldırıda şehit olan 24 askerin adlarının yazılı olduğu büyük bez pankartlarla alana giren grubu alkışlarla karşıladı.

ANITKABİR'E YÜRÜDÜLER

Ankara’da da sosyal paylaşım siteleri üzerinden örgütlenen binlerce vatandaş Kızılay Meydanı'nda toplanarak ellerinde Türk Bayraklarıyla teröre lanet okudu.

Grup daha sonra Anıtkabir’e doğru yürüyüşe geçti. PKK ve Abdullah Öcalan aleyhine sloganlar atan vatandaşlar, yaklaşık 5 km yürüyerek Anıtkabir’e ulaştı. Anıtkabir girişinde İstiklal Marşı ardından şehitlerin tek tek isimlerini okuyan vatandaşlar daha sonra Anıtkabir’e girdi. Teröre tepki eyleminin bütün illerde eş zamanlı olarak başladığı öğrenildi.


TAKSİM'DE DE TOPLANDILAR

İstanbul'da ise gösteriler farklı bölgelerde düzenlendi. TAKSİM Meydanı’nda gün içinde farklı saatlerde toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşlarına mensup binlerce kişi terörü lanetledi. Bir başka grup da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın evinin önünden geçerek protesto gösterisi için Üsküdar'a yürüdü.

Sabah saat 10.30’dan itibaren çeşitli sivil toplum kuruluşu üyesi binlerce kişi Taksim Meydanı’nda toplandı.

Bisikletliler Derneği’nden Beşiktaş Çarşı’ya kadar çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyeleri ellerinde ve üzerlerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçti. Katılımcılar İstiklal Caddesi boyunca "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Hepimiz askeriz", "İmralı basılsın Apo asılsın" şeklinde slogan attı. Göstericiler kısa aralıklarla da cadde üstünde oturma eylemi yaptı.

Galatasaray Meydanı’na gelindiğinde kalabalık şehitler için saygı duruşunda bulunup ardından İstiklal Marşı okudu.

ÇARŞI TARAFTARI DESTEK VERDİ

İnönü Stadyumu önünde toplanan Beşiktaş Çarşı taraftarı bir grup da, ellerindeki Türk ve Beşiktaş bayrakları ile Taksim Meydanı'na kadar yürüdü. Burada sosyal medya üzerinden örgütlenen diğer grupla birleşen taraftarlar, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Bu işin sonu yok ya istiklal ya ölüm” şeklinde sloganlar attı.

ÜSKÜDAR'A YÜRÜDÜLER

Ayrıca yine internet üzerinden organize olan ve tamamı gençlerden oluşan bir grup, terör örgütünü protesto için Üsküdar'a yürüyüş düzenledi. Saat 13.30 sıralarında yaklaşık 500 kişiden oluşan grup, Üsküdar istikametine yürüdü. Protestocu grup Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın evinin bulunduğu sokağın açıldığı caddeden de geçti.

Bu sırada polislerin, Başbakan'ın evinin bulunduğu sokak girişine tedbir için dizildikleri gözlendi. Grubun, yolun karşı tarafına geçmesini engellemek için de polis otoları yolun orta kısmında dizilip önlem aldı. Türk bayrakları taşıyan grup, terör örgütü aleyhine slogan atarak, Üsküdar istikametine yürüyüşüne devam etti.   (Hürriyet)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109