TSK'dan flaş açıklama! "Operasyon Sınır İçi"

Genelkurmay Başkanlığı, düzenlenen kara harekatına ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Genelkurmay Başkanlığı, başladığı dün duyurulan sınırötesi operasyonla ilgili bir düzeltme yayınladı. Genelkurmay, 22 taburdan oluşan askeri gücün büyük bölümünün Türkiye sınırları içinde faaliyet gösterdiğini açıkladı.

TSK'dan flaş açıklama!

Genelkurmay Başkanlığı, düzenlenen kara harekatına ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Genelkurmay Başkanlığı, başladığı dün duyurulan sınırötesi operasyonla ilgili bir düzeltme yayınladı.
Genelkurmay, 22 taburdan oluşan askeri gücün büyük bölümünün Türkiye sınırları içinde faaliyet gösterdiğini açıkladı.

TSK'dan flaş açıklama

Renelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinden yapılan açıklamada, 22 taburdan oluşan özel birliklerin medyaya yansıdığı gibi tamamen sınır ötesinde konuşlandırılmadığı, büyük bir bölümünün ülke sınırları dahilinde operasyon yürüttüğü duyuruldu.

Açıklamada “20 Ekim 2011 tarihinde yapılan açıklamada, yurt içinde ve yurt dışında beş ayrı noktada 22 tabur ile operasyonların devam ettiği belirtilmiştir. Medya organlarında, bu açıklamamızın yanlış yorumlanarak, yapılan operasyonların tamamının yurt dışına yönelik olduğuna dair yazı ve yorumlara yer verildiği görülmüştür.

Kara ve hava operasyonlarının büyük bir bölümü yurt içinde, ağırlıklı olarak Çukurca bölgesinde sürdürülürken Irak Kuzeyinde, sınır ötesinde birkaç noktada kara ve hava harekatına devam edilmektedir.” denildi.

Genelkurmay, dün yaptığı açıklamanın ilgili maddesinde operasyona katılan birliklerin sayısı ve yeri hakkında “Meydana gelen bu olaylar üzerine hain eylemi gerçekleştiren terör örgütü üyelerini bularak etkisiz hale getirmek maksadıyla yurt içinde ve sınır ötesinde (Irak kuzeyinde) toplam beş ayrı bölgede komando, Jandarma Özel Harekât (JÖH) ve Özel Kuvvetlerden oluşan toplam 22 tabur ile geniş kapsamlı hava destekli kara operasyonlarının icrasına başlanmıştır.” İfadelerini kullanmıştı.   (Akşam)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER