Sinop yağmura dayanamadı

Sinop’ta dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmurun ardından gelen seller, Dikmen ve Durağan ilçelerinde hasara neden oldu. Köprüler yıkıldı, çok sayıda ev ve işyeri sular altında kaldı, binaların çatılarında mahsur kalanlar helikopterle kurtarıldı.

Sinop yağmura dayanamadı
Sinop genelinde dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağmur, özellikle Dikmen ve Boyabat İlçelerinde etkili oldu. Gece boyu yağan yağmurda oluşan seller, iki ilçe ve köylerinde bazı köprüleri yıktı, ekili alanlar ile bir çok binanın alt katları sular altında kaldı. Bir çok kişi canlarını kurtarmak için evlerin çatısına çıkarken, mahsur kalanlar iş makineleri ve helikopterle tahliye edildi.
Sinop Valisi Ahmet Cengiz, "Dün geceden itibaren yağan etkili yağış özellikle Dikmen ve Durağan ilçelerinde büyük hasara neden oldu. Bir çok ev ve işyerini su bastı. Vatandaşlarımızdan mahsur kalanlar oldu. Yıkılan köprülerimiz var. Çatılara çıkan vatandaşlarımızı helikopterlerle kurtardık. Tek tesellimiz can kaybının olmaması" dedi.

SAMSUN-SİNOP KARAYOLU KAPANDI

Yoğun yağış nedeniyle Dikmen ilçesindeki Güzelceçay Köprüsü'nün yıkılması sonucu, Samsun-Sinop karayolu ulaşıma kapandı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) da Sinop'ta yaşanan su ve sel baskınları sonucu arama-kurtarma çalışmaları için Genelkurmay Başkanlığı'na ait 2 ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait 1 olmak üzere toplam 3 adet arama-kurtarma helikopteri görevlendirildiğini bildirmişti.

Hürriyet - DHA - AA

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2012, 11:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER