3 dakikada 16.2 milyon yabancı Türkiye vizesi aldı

e-Vize'nin uygulanmaya başlandığı 17 Nisan 2013'ten 1 Ocak 2017'ye kadar yaklaşık 16.2 milyon yabancı, Türkiye vizesi aldı

3 dakikada  16.2 milyon yabancı Türkiye vizesi aldı
 3 dakikada  16.2 milyon yabancı Türkiye vizesi aldı

e-Vize'nin uygulanmaya başlandığı 17 Nisan 2013'ten 1 Ocak 2017'ye kadar yaklaşık 16.2 milyon yabancı, Türkiye vizesi aldı

Sınır kapıları ve havaalanlarındaki kuyrukları engellemek için hayata geçirilen Elektronik Vize Başvuru Sistemi'nin (e-Vize) uygulanmaya başlandığı 17 Nisan 2013'ten 1 Ocak 2017'ye kadar geçen sürede yaklaşık 16.2 milyon yabancı, 3 dakikada Türkiye vizesi aldı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, sınır kapılarında uygulanan 'bandrol' vizenin yerini 17 Nisan 2013'ten itibaren elektronik vize aldı. e-Vize'nin uygulanmaya başlandığı 17 Nisan 2013'ten 1 Ocak 2017'ye kadar geçen süre içinde 18 milyon 452 bin 733 yabancı turist e-Vize başvurusu yaptı. Başvuruların 16 milyon 199 bin 968'i e-Vize'ye dönüşürken, e-Vize'ye dönüşme oranı yüzde 87.79 olarak gerçekleşti.
Verilere göre, yaz aylarında artış göstermekle birlikte günlük ortalama 17 bin e-Vize verildi. Söz konusu dönem içerisinde en fazla e-Vize verilen gün 46 bin 747 ile 13 Temmuz 2015 olarak kayıtlara geçti. Bu dönemde en çok vize düzenlenen ülke 4,6 milyon ile İngiltere olurken, İngiltere'yi yaklaşık 2 milyon ile Irak, 1.8 milyon ile Hollanda ve 938 bin ile Belçika izledi.

Yaklaşık 831 bin ile Polonya, 755 bin ile ABD, 684 bin ile Suudi Arabistan, 593 bin ile Norveç, 523 bin ile Avusturya ve 501 bin ile de Çin, en çok e-Vize alan diğer ülkeler oldu.


9 DİLDE HİZMET, 3 DAKİKADA E-VİZE

e-Vize başvurusunun yapıldığı www.evisa.gov.tr, Çinceden Hollandacaya kadar 9 dilde hizmet veriyor. Bireyler www.evisa.gov.tr üzerinden ortalama 3 dakika içinde e-Vize alabiliyor. Turizm ve ticaret amaçlı seyahatler için Türkiye vizesi, Dışişleri Bakanlığı'nın yurt dışı temsilcilikleri, hudut kapıları ve e-Vize Başvuru Sistemi üzerinden ediniliyor. Başvuru sahipleri, internet bağlantısı olan her yerden ve her zaman kimlik, seyahat belgesi ve seyahat tarihlerine ilişkin alanları doldurmaları ve vize harcını online olarak ödemeleri şartıyla e-Vize alabiliyor.

TÜRKİYE, E-VİZE, BAŞVUR İÇİN  TIKLA


TÜRKİYE, E-VİZE, BAŞVUR SORGULAMASI İÇİN  TIKLA


e-Vize, Türkiye'ye giriş yapılmasını sağlayan bir izin belgesidir.


Temsilciliklerimizden verilen vizeler ile sınır kapılarında verilen vizelere alternatif oluşturmaktadır.

Başvuru sahipleri gerekli bilgileri sağlamak ve e-Vize harç ödemelerini belirtilen kredi kartı veya banka kartıyla yapmak suretiyle e-Vizelerini alabilmektedirler.

Başvurunun başarıyla tamamlanmasının ardından e-Vizenin indirilebileceği bağlantı hem başvurunun son aşama sayfasında sunulmakta hem de başvuru sahibinin e-posta adresine gönderilmektedir. Sınır kapılarında pasaport kontrol görevlileri e-Vize bilgisini kendi sistemlerinden kontrol edebilmektedirler. Bununla birlikte, sistemin offline durumda düşmesi ihtimaline karşı kullanıcıların e-Vizelerini basılı veya dijital olarak (tablet bilgisayar, akıllı telefon v.b.) yanlarında bulundurmaları tavsiye olunur.

e-vize Türkiye’ye turistik veya ticari amaçlar dışında (çalışma, öğrenci vizesi vb.) yapılacak seyahatler için geçerli değildir. Bu tür vize başvurularının dış temsilciliklerimiz aracılığıyla yapılması gerekmektedir.

Tüm vizelerde olduğu gibi, Türk makamlarının e-Vize sahibi bir kişinin Türkiye’ye girişine neden belirtmeksizin izin vermeme hakkı saklıdır.

e-Vize başvurusu için nelere ihtiyacım var?
Seyahat tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli bir seyahat belgesi sahibi olmanız gereklidir. Uyruğunuza göre diğer bazı koşulları sağlamanız gerekebilecektir. Başvuru aşamalarında uyruk ve giriş tarihinizi seçtikten sonra (varsa) bu koşullar hakkında bilgi sunulacaktır.

e-Vize almanın faydaları nelerdir?
İnternet erişiminin olduğu her yerden kolaylıkla alabileceğiniz e-Vize sayesinde Türkiye Cumhuriyeti Temsilciliklerinde veya sınır kapısında sıra beklemeden vize başvurusunda bulunmanız ve Türkiye’ye giriş yapabilmeniz mümkündür.

Hangi ülke vatandaşları e-Vize alabilir?
Aşağıdaki listede kayıtlı ülkelerin vatandaşları gerekli şartları karşılamaları koşuluyla e-Vize alabilirler. Gerekli şartlar Anasayfa > Başvur > Uyruk adımlarından sonra listelenmektedir.

Ülkeler

A.B.D.
Afganistan
Angola
Antigua ve Barbuda
Avustralya
Avusturya
Bahamalar
Bahreyn
Bangladeş
Barbados
Belçika
Benin
Birleşik Arap Emirlikleri
Botsvana
Burkina Faso
Burundi
Butan
Cezayir
Cibuti
Çad
Çin
Doğu Timor
Dominik Cumhuriyeti
Dominika
Ekvator Ginesi
Endonezya
Eritre
Ermenistan
Estonya
Etyopya
Fiji
Fildişi Sahili
Filipinler
Gabon
Gambiya
Gana
Gine
Gine Bissau
Grenada
Güney Afrika
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi
Haiti
Hırvatistan
Hindistan
Hollanda
Hong Kong (BN(O))
Irak
İngiltere
İrlanda
İspanya
Jamaika
Kamboçya
Kamerun
Kanada
Kenya
Komor Adaları
Kongo Cumhuriyeti
Kongo Demokratik Cumhuriyeti
Kuveyt
Lesoto
Letonya
Liberya
Libya
Litvanya
Madagaskar
Malavi
Maldivler
Mali
Malta
Mauritus
Meksika
Mısır
Moritanya
Mozambik
Namibya
Nepal
Nijer
Nijerya
Norveç
Orta Afrika Cumhuriyeti
Pakistan
Polonya
Portekiz
Ruanda
Sao Tome ve Principe
Sen Lucia
Sen Vinsent ve Grenadinler
Senegal
Sierra Leone
Solomon Adaları
Somali
Sri Lanka
Sudan
Surinam
Suudi Arabistan
Svaziland
Tanzanya
Tayvan
Togo
Uganda
Umman
Vanuatu
Vietnam
Yemen
Yeşil Burun
Zambiya
Zimbabve

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2017, 13:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER