Yapay Zeka İle Verimli İşe Alım

İşe Alımda Zamanınızı ve Yaratıcılığınızı Geri Kazanın!

Yapay Zeka İle Verimli İşe Alım

Yapay Zeka İle Verimli İşe Alım

İşe Alımda Zamanınızı ve Yaratıcılığınızı Geri Kazanın!

İşe alım süreçleri, günümüz iş dünyasının en kritik aşamalarından biri olarak karşımıza çıkıyor. İşe alım süreçlerinin paydaşları arasında startup kurucuları, insan kaynakları direktörleri ve insan kaynakları ekipleri yer alıyor. Yapılan araştırmalar, bu süreçte yer alan profesyonellerin %90'ının operasyonel ve manuel işlerle meşgul olduğunu ortaya koyuyor. LinkedIn Surveys ve SHRM verilerinin sonuçları oldukça çarpıcı. Verilere göre, yanlış bir işe alımın şirketlere zararı, görünen ve uzun yıllara yayılan fark edilmeyen maliyetlerle 100.000 USD civarı bir rakama dayanıyor. Bu verilerden yola çıkarak doğan, yapay zeka tabanlı SaaS ürünü hiringcycle.ai, işe alım dünyasıyla buluşuyor. hiringcycle.ai, işe alımda geçen süreyi optimize etmeyi ve yanlış işe alımın neden olduğu maliyetlerden kaçınmayı hedefliyor.

 

İşe Alımda Adaylar 21. YY Yetkinliklerine Göre Değerlendirilmeli

hiringcycle.ai, işe alım sürecini etkin ve verimli hale getiren, yapay zeka tabanlı bir İK teknolojisi. hiringcycle.ai, aynı anda yüzlerce adayla görüşme yapabilirken, tüm adayları "Öğrenme Çevikliği" metodolojisini baz alarak 21. yüzyıl yetkinliklerine göre ve önyargısız bir biçimde yapay zeka ile değerlendiriyor. hiringcycle.ai Genel Müdürü Ahu Bade Özkan, “21. yüzyıl yetkinliklerine göre yapılan değerlendirmelerle işe alım yapmak kritik. Çünkü günümüzde bir pozisyonda başarılı olmak için gerekli olan en kilit unsur yetkinlik.” diye belirtti.

hiringcycle.ai, 21. yüzyıl yetkinliklerine göre yaptığı değerlendirmeleri oldukça sade ve anlaşılır grafiklerle kullanıcısına sunuyor. Bu sayede işe alım süreçlerinde uzun listeden kısa listeye geçiş aşamasını, çarpıcı raporlarıyla dakikalara indirgiyor.

En Büyük Hata: İşe Alım Stratejimiz Yok!

hiringcycle.ai Genel Müdürü Özkan, “İnsan kaynakları departman yöneticileri, yapay zeka ile çevik öğrenme metodolojisine dayalı değerlendirme yapan hiringcycle.ai sayesinde kurumlarında İK departmanlarının karlılığını artırırken, insan kaynakları ekipleri de stratejik konulara odaklanabilecek.” dedi. Şirket kurucuları ise gerçekleşen doğru işe alımla, hatalı bir seçme yerleştirme sürecinin yol açabileceği büyük maliyetleri önleyebilecek diye ekleyen Ahu Bade Özkan, “hiringcycle.ai, işe alım maliyetlerinde %45’lik ve insan kaynakları operasyon yükünde %60’lık bir azalma sağlarken işe alımların verimliliğini de önemli ölçüde artırıyor.” dedi.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER