Maltepe’ye 444’lü sağlık hattı

Maltepe’ye 444’lü sağlık hattı

Maltepe’ye 444’lü sağlık hattı
Maltepe’ye 444’lü sağlık hattı

 

Maltepe’nin kalp cerrahı Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin  ilçe halkına 7 gün 24 saat ücretsiz acil yardım ve danışmanlık hizmeti veren projeyi hayata geçirdi. “Yaşanılabilir sağlıklı Maltepe” vizyonu ile Başkanlığı devir alan Belediye Başkanı Zengin, ‘’Bizim için esas olan insandır.

 Sosyal belediyecilik anlayışımızın temelinde bu vardır. Ve ben Maltepe Belediye Başkanı üstelik de bir cerrah olarak insanı ve insan sağlığını çok önemsiyorum. Bu yüzden hizmetlerimizin en yaygın ve kapsamlı olanı sağlık alanında olacaktır.

 Altın Kart hizmetimizle 65 yaş üstü ve engellilerimize sağlık hizmeti götürürken Maltepe halkının sağlık sorunlarına da çözüm olarak bu hattımızı devreye sokuyoruz.‘’ dedi. Maltepe Belediyesi’nin ücretsiz sağlık hizmetlerine 444 1 706 numaralı Sağlık Hattından ulaşan Maltepeliler acil ya da acil olmayan, sağlıkla ilgili her konuda sorularını yöneltebilecek, koruyucu ve yönlendirici bilgilendirme desteği alabilecekler. 

Acil sağlık hizmeti taleplerinde, Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlemiş olduğu kriterler ve hastadan alınan bilgiler çerçevesinde hastanın bulunduğu en yakın konumdaki ambulans yönlendirilecek. Yönlendirilen ambulans ve sağlık ekibi, hastaya bulunduğu yerdeki ilk müdahaleden sonra, çağrı merkezi doktorlarının koordinasyonunda hastanın en uygun sağlık kurumuna transferini gerçekleştirecek.

 Maltepe Halkının yaşam kalitesini arttırmak ve ailelerine destek olmak için başlatılan Altın İlçe Kart uygulaması ile evde bakım ve sosyal destek hizmeti uygulaması da sürüyor. Bedensel engelli ya da 65 yaş üzeri olan her Maltepelinin Altın İlçe Kart sayesinde rehabilitasyon, psiko-sosyal tedavi ve kişisel bakım da dahil sağlık ve bakım ihtiyaçları yaşadıkları ortamda karşılanıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109