SULTANBEYLİ’DE TARİH SÖYLEŞİSİ Bilinmeyen Yönleriyle Sultan II. Abdulhamid

SULTANBEYLİ’DE TARİH SÖYLEŞİSİ Bilinmeyen Yönleriyle Sultan II. Abdulhamid

SULTANBEYLİ’DE TARİH SÖYLEŞİSİ Bilinmeyen Yönleriyle Sultan II. Abdulhamid
SULTANBEYLİ’DE TARİH SÖYLEŞİSİ

Sultanbeyli Kültür Merkezi yeni sezona kapılarını açtı. İlk program Prof. Dr. Vahdettin Engin, Doç. Dr. Erhan Afyoncu ve Dr. Coşkun Yılmaz’ın “Bilinmeyen Yönleriyle Sultan II. Abdulhamid” konulu konferansı idi.

Sultanbeyli’de kültür sanat mevsimi başladı. Sultanbeyli Kültür Merkezi yeni sezonu “Aydos Dörtlüsü” diye adlandırılan kültür, tarih, edebiyat ve mesnevi sohbetlerinin ilkiyle açtı. “Bilinmeyen Yönleriyle Sultan II. Abdulhamid”

İlk program 13 Ekim Cuma günü gerçekleşti. Prof. Dr. Vahdettin Engin, Doç. Dr. Erhan Afyoncu ve Dr. Coşkun Yılmaz, “Tarihin Kapısı: Bilinmeyen Yönleriyle Sultan II. Abdulhamid” konulu konferans için Sultanbeyli’deydi.

Konferansa ilgi yoğun oldu. Programa Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Dursun ve Abdullah Uçan, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Sevinç, Başkan Danışmanı Reşat Atalar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamit Çakır ve Sultanbeylili vatandaşlar katıldı.

Konferans öncesi açılış konuşmasını yapan Başkan Yardımcısı Necdet Dursun, hem katılımcılara, hem de izleyenlere “hoş geldiniz” dedi. Dursun; “Aydos Dörtlüsü adını verdiğimiz kültür, tarih, edebiyat ve mesnevi sohbetlerimizin ilkini başlattık. Sizlerin katılımları ve destekleriyle birbirinden güzel programlar izleyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Ardından sözü alan katılımcılar, Sultan II: Abdulhamid’in hayatı, yönetim anlayışı ve kişiliğine dair bilinmeyen gerçeklere değindi. İzleyenlere tarihi bir atmosfer yaşatan gecenin ardından katılımcılar, kitaplarını imzalayarak vatandaşlarla sohbet etti.
Ekim ayı dopdolu

Aydos Dörtlüsü’nde bir sonraki konferans edebiyat üzerine. Sadık Yalsızuçanlar ve Mustafa Oğuz’un katılacağı konferansın konusu “Edebiyat ve Bilgelik”.  
Konferansların yanı sıra Sultanbeyli Kültür Merkezi, Ekim ayında konserler ve tiyatrolarla birbirinden güzel etkinliklere imza atacak.   



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER