SULTANBEYLİ'DE EĞİTİME TAM DESTEK

Sultanbeyli’nin Eğitim ve Kültür Yılı’nın en önemli projelerinden SBS 1001 Eğitim Destek Projesi ilk meyvelerini verdi. Hem SBS’ye giren öğrenci sayısında, hem de başarı yüzdesinde ciddi artış kaydedildi.

SULTANBEYLİ'DE EĞİTİME TAM DESTEK
Sultanbeyli Belediyesi, 2011 yılı sonunda anlamlı bir projeye imza atmış ve 2012 yılını Sultanbeyli’de Eğitim ve Kültür Yılı ilan ederek SBS 1001 Eğitim Destek Projesi’nin çalışmalarına başlamıştı.

Önce Sultanbeyli Belediyesi, Sultanbeyli Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri sayısız kez bir araya gelerek, ilçenin il genelindeki başarı sıralaması ve mevcut durumunu masaya yatırmış, yapılması gerekenleri gözden geçirmişti. Başkan Keskin, her toplantıda eğitimcilere “Biz Sultanbeyli’yi eğitim ve kültür ilçesi olarak hayal ediyoruz ve yapılacak projelere destek vermeye hazırız” demişti. Hedefler belirlenince ise SBS 1001 Eğitim Destek Projesi için düğmeye basıldı.

İlçenin eğitim kalitesini üst seviyelere çıkarmak, başarılı öğrencilere fırsatlar sunabilmek adına yapılan çalışmanın ilk ayağında, ilçedeki SBS başarı düzeyi, öğrenci sayısı, okullara göre puan ortalamaları gibi istatistikî veriler değerlendirildi, projenin bütçesi çıkarılarak atılacak somut adımlar tespit edildi. Ardından SBS’de 300’ün üzerinde puan alan, ancak dershaneye gitmeyen ilköğretim 8. sınıf öğrencileri tespit edildi, öğrencilerin aileleriyle görüşüldü ve 1001 öğrenci 4 ayrı dershanede ücretsiz eğitime başladı. Projenin eğitimciler ayağında ise okul müdürlerine ve öğretmenlere yönelik seminerler düzenlendi.
Sonuç umut vadediyor

Sultanbeyli’de eğitimin kalitesini önemli ölçüde artırmak ve çıtayı yükseltmek adına ümit vadeden projenin 1001 öğrencisi, bir senelik çalışmanın ardından 9 Haziran günü Seviye Belirleme Sınavı’na girdi. Ve sınava girme oranında dahi artış olması yetkilileri sevindirdi.

2011 yılında sınava giren öğrenci sayısı 5263 iken bu sayı 2012’de 5958’i buldu. Girmeyen öğrenci sayısı ise 864’ten 278’e düştü.

450-500 aralığında puan alan öğrenci sayısı yüzde 100’den fazla artarken 400-450 puan aralığında yüzde 75, 350-400  arası ise yüzde 50’ye yakın bir artış söz konusu. Yani toplamda yüzde 75 oranında bir yükselme görülüyor.
Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin:

Belediye başkanlarına sorduğunuzda her belediye başkanının bir hayali, bir arzusu vardır. Bize soruyorlar; nasıl bir Sultanbeyli hayal ediyorsunuz, diye. Biz de şöyle diyoruz; “Sultanbeyli’yi eğitim ve kültür ilçesi olarak hayal ediyoruz.” Şimdi bu hayalimizin peşine düştük, yola çıktık, gidiyoruz. Sultanbeyli’nin sahip olduğu konum, bize ciddi sorumluluklar yüklüyor. Çevremizdeki hızlı gelişim sürecine hem fiziksel, hem de kültürel ve sosyal olarak uyum sağlamaya gayret gösteriyoruz. Bir an önce temel sorunlarımızdan kurtulup ilçemizi hakettiği gelişmişlik seviyesine yükseltmeliyiz.

SBS’de başarı yakalayan öğrencilerimiz ilçemizde eğitim seviyesinde başlayan yükselişin öncüleri oldu. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Bununla birlikte her eğitim döneminde yeni okullar eğitime başlıyor. Okul inşaatları ilçemizde sürekli artıyor. Sultanbeyli’nin çıtayı her yıl biraz daha yükselteceğine yürekten inanıyorum. Hedefimiz elbette geldiğimiz bu nokta değil, daha ilerisidir. Hayalimiz, sorunsuz, yaşam kalitesi yüksek, kültürüyle, eğitimiyle gelecek vaadeden bir ilçede, sizlerle birlikte yaşamaktır.

 İlçe Milli Eğitim Müdürü Vefa Vedat Budak:
Sayın Kaymakamımızın himayelerinde Belediye Başkanımız ile birlikte bugüne kadar yaptığımız değerlendirmelerin süreç içerisinde birbirinden faydalı uygulamaları oldu. Dershaneye gitme fırsatı yakalayan öğrencilerimiz, projenin hakkını verdi ve önemli başarı kaydettiler. Öte yandan eğitimcilerimiz ve ailelerimizle görüşmelerimiz oldu. Çünkü idarenin ve yönetimin öğretmene, öğretmenin ise öğrenciye sağladığı motivasyon ve bu motivasyonun etkileri bu çalışmalarda büyük önem arz etmektedir.

İlçemizin yakaladığı bu başarı henüz bir başlangıç. Sultanbeylimizin il genelindeki başarısına daha üst seviyelere çıkarma gayretimiz sürecek. Her eğitim-öğretim döneminde ilçemize uygun projeler geliştireceğiz. Bu yükseliş artarak devam edecek.
Sultanbeyli Kaymakamı Mehmet Ceylan:

Bizler ve eğitimcilerin yapması gereken, ilçemizde eğitim seviyesini yükseltmek adına daha fazla gayret göstermek, insanımızı daha iyi yetiştirmek için daha fazla emek harcamaktır. İlçemizde 300 ila 500 arasında puan alarak başarılı olan öğrencilerimize dershane desteği sağlamak suretiyle başarılarını artırmak istedik. Onlara sunacağımız fırsatlarla bu başarılarını taçlandırmalarını arzuladık. Eğitimin gelişimin temel şartı olduğu bilinciyle ilçemizin eğitim çıtasını yükseltmeyi hedefledik ve bu projeye başladık. Çocuklarımız da bizlerin emeğini boşa çıkarmayarak başarılı oldular. Bu artışın sürmesini temenni ederek projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2012, 07:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER